Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Τα συνταξιοδοτικά «καίνε» τους Πολιτικούς Πρόσφυγες

Η κυβέρνηση αρνείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων

Τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες ήταν το θέμα της συνάντησης μελών της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με θέμα την ενημέρωσή τους πάνω στις αποφάσεις που πήρε η 9η Συνδιάσκεψη της ΠΕΕΠΠ και αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ακόμα οι πολιτικοί πρόσφυγες.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» σχετικά με τη Συνδιάσκεψη και τις διαπιστώσεις της, ο Γρηγόρης Φώτου, πρόεδρος της ΠΕΕΠΠ, τόνισε: «Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση παραμελεί με τον ίδιο τρόπο τα προβλήματά μας και μας έχει κατατάξει, ως φαίνεται, σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

«Βασικά προβλήματα είναι το συνταξιοδοτικό, που επίτηδες καθυστερεί η λύση του. Αυτό μαρτυρούν όλα τα στοιχεία και οι απαντήσεις που μας δίνουν. Δεν υπάρχει δηλαδή καμία διάθεση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης να λύσει τα συνταξιοδοτικά μας προβλήματα. Αυτό παρεμποδίζει την ομαλή ζωή των ίδιων των επαναπατρισθέντων που ζουν στη χώρα, αλλά και τους άλλους που δυστυχώς ακόμα παραμένουν, αναγκαστικά λέμε εμείς, στην προσφυγιά, που υπολογίζονται γύρω στις 15 χιλιάδες.

Δεύτερο θέμα είναι τα περιουσιακά. Ως γνωστό περιουσίες έχουν κατασχεθεί, έχουν δοθεί σε ημέτερους, έχουν καταπατηθεί και μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδοθεί στους νόμιμους δικαιούχους. Τρίτο θέμα είναι η ιθαγένεια, που αφορά κυρίως τα παιδιά που γεννήθηκαν έξω και συζύγους των μεικτών γάμων, γυναίκες και άνδρες. Παρ' όλο που υπάρχει νόμος που δίνει την ιθαγένεια στα άτομα αυτά μετά από 5 χρόνια παραμονή στη χώρα, υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που ζουν εδώ για δέκα χρόνια και πάνω, χωρίς να πάρουν ιθαγένεια».

Τα προβλήματα, πρόσθεσε ο Γρηγόρης Φώτου, θα λυθούν «μόνο με την καθημερινή μας πάλη, τη συσπείρωση γύρω από την Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων και τους συνεχείς αγώνες, μέσα από τις γραμμές του ταξικού μαζικού λαϊκού κινήματος. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τη δικαίωσή μας», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ