Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποφασίζομεν και διατάσσομεν...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ξέρετε τι θα γίνει στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2004 και, συγκεκριμένα, το δίμηνο Αύγουστο - Σεπτέμβρη; Μη βιαστείτε, γιατί αν απαντήσετε οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα κάνετε ...λάθος. Η ερώτηση δεν αφορά στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, αλλά τα όσα θα γίνουν, με πρόσχημα την ασφάλεια των Αγώνων και την ομαλή διεξαγωγή τους. Και αυτά, ή, τουλάχιστον, αρκετά απ' αυτά, μπορούν να χαρακτηριστούν και ως πειραματική εφαρμογή δικτατορίας στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Οχι, δεν είμαστε υπερβολικοί. Διαβάστε, τι προβλέπει - σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες - το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο επεξεργάζεται την περίοδο αυτή η κυβέρνηση: Δωδεκάωρη λειτουργία καταστημάτων και τραπεζών επτά μέρες τη βδομάδα. Απαγόρευση διαδηλώσεων και δημόσιων συναθροίσεων. Σοβαροί περιορισμοί στην κυκλοφορία και τη στάθμευση των αυτοκινήτων και επιβολή υψηλότατων προστίμων στους παραβάτες (500 έως 1.000 ευρώ και επιτόπια αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας). Αναγνώριση αυξημένων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και προανακριτικών πράξεων, στη Διεύθυνση Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων, που γειτνιάζουν με ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, δηλαδή, κι όσοι δε θέλουν να ζήσουν ξανά το κλίμα της επταετίας 1967 - '74 και όχι μόνον, μπορούν να φύγουν από την Αθήνα το δίμηνο Αύγουστο - Σεπτέμβρη 2004. Αλλωστε, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τεράστια και πολύμορφη πολυεθνική «μπίζνα» και δε γίνονται για τους εργαζόμενους και τους απλούς θνητούς, γενικότερα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ