Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ασφα-ληστρικές εταιρείες

Να μιλήσουμε για έναν «εκβιασμό» άνευ προηγουμένου; Να μιλήσουμε για μια κατάσταση «ομηρίας», στην οποία έχουν περιέλθει εκατομμύρια Ελληνες;

Το όνομα του άντρου του «εκβιαστικού οργίου» λέγεται Ασφαλιστικές Εταιρείες (ειδικά ο λεγόμενος «κλάδος αυτοκινήτου») και ο ηθικός αυτουργός του εκβιασμού δεν είναι άλλος από το «κράτος - στρατηγείο» του νεοφιλελευθερισμού.

Αφού, λοιπόν, κατέστησαν υποχρεωτική την ασφάλιση των αυτοκινήτων στις ασφαλιστικές εταιρίες, η «ασφαλιστο-ληστρική» συμπεριφορά του εν λόγω κυκλώματος (το οποίο συνδέεται με χίλια νήματα με το χρηματοτραπεζικό σύστημα) έχει μετατραπεί σε κανονική «τρομοκρατία».

Ο πολίτης, όχι μόνο δε βρίσκει το δίκιο του όταν πάθει κάποιο ατύχημα, όχι μόνον περιμένει 40 τέρμινα μέχρι να πάρει τα χρήματα, τα οποία τα έχει προπληρώσει στο πολλαπλάσιο και που τα δικαιούται (σ.σ.: με βάση τα στοιχεία της περασμένης δεκαετίας, οι εκκρεμείς οφειλές των ασφαλιστικών προς τους πελάτες τους ΙΧήδες, όσον αφορά στις σωματικές βλάβες ανερχόταν στο 87% και στο 35% όσον αφορά στις υλικές ζημιές!), όχι μόνο «κλέβουν» τον πολίτη και με το νόμο, αλλά τον «κλέβουν» ακόμα κι όταν είναι συνεπής!

Ετσι και τώρα. Οι ...ασφαληστρικές εταιρίες προχωρούν σε αυξήσεις ασφαλίστρων, που θα φτάνουν μέχρι και 35%! Και, μάλιστα, όσο λιγότερο τρακάρεις, τόσα περισσότερα θα πληρώνεις! Η λεηλασία δεν έχει προηγούμενο. Και οι «ληστές» έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να «οργανωνόμαστε» για να τους στείλουμε ένα «μηνυματάκι»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ