Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
ΟΧΙ στην ολιγοπώληση του χώρου των ταξί

Την αντίθεση του ΚΚΕ, στην ολιγοπώληση του χώρου των ταξί μέσω της παροχής προνομίων στις Ανώνυμες Εταιρίες, εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Γκατζής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου χτες στη Βουλή. Η συζήτηση έγινε σε μια συνεδρίαση με βάση τις νέες διατάξεις του κανονισμού του Κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, απαντώντας στα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί «εκσυγχρονισμού», τόνισε ότι «έρχεται η κυβέρνηση και θέλει να αλώσει το χώρο αυτό, γιατί μόνο στην Αθήνα ο τζίρος των ταξί είναι 140 με 150 δισ. δραχμές ετησίως. Το μυρίστηκαν οι μεγαλοκαρχαρίες κι έπρεπε να μπουν στο χώρο του ταξί». Επισήμανε επίσης ότι το υπουργείο Μεταφορών «τα μέτρα που προβλέπει θα μπορούσε να τα πάρει και σήμερα ενισχύοντας τους συνεταιρισμούς. Τον μικρό ταξιτζή». Εστιάζοντας στις διατάξεις που αφορούν την αιτία καταψήφισης του νόμου από το ΚΚΕ, ο Νίκος Γκατζής σημείωσε ότι αφορά τον ανταγωνισμό, «που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση και τα προνόμια που δίνει στις Ανώνυμες Εταιρίες και στους συνεταιρισμούς, δεδομένου ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση μεταξύ τους», προσθέτοντας πως «οι συνεταιρισμοί φορολογούνται με 35%, ενώ οι ανώνυμες εταιρίες δε θα πληρώνουν δεκάρα»!

  • Με τροπολογία που κατέθεσε χτες ο υπουργός Μεταφορών, για τα λεωφορεία της βόρειας Κρήτης και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω διαφωνιών των ΚΤΕΛ, ορίζει ότι οι δυο πλευρές, είτε μπορούν να συμφωνήσουν, είτε να οδηγηθούν σε συνεκμετάλλευση του βόρειου άξονα του νησιού. Σε αντίθετη περίπτωση ο άξονας θα απελευθερωθεί και θα είναι εκμεταλλεύσιμος από οποιονδήποτε. «Τροπολογία Πόντιου Πιλάτου» χαρακτήρισε τη ρύθμιση ο Νίκος Γκατζής, αφού πως είπε «έχετε θεσπίσει την ελεύθερη αγορά».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ