Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ - Ι. ΓΙΟΥΣΟΥΦΟΦ
Στο επίκεντρο οι ενεργειακές συμφωνίες Ρωσίας - ΕΕ

Ο καθορισμός της ατζέντας της ενεργειακής συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία τον ερχόμενο Μάη, ήταν το κυριότερο αντικείμενο των χτεσινών συνομιλιών του υπουργού Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλου και του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Ιγκόρ Γιουσούφοφ. Ο Ρώσος υπουργός επισκέφτηκε τη χώρα μας, η οποία ως προεδρεύουσα της ΕΕ και έχει τυπικά την ευθύνη για την πραγματοποίηση της συνόδου μεταξύ ΕΕ και Ρωσία για την επικύρωση του λεγόμενου Ενεργειακού Χάρτη, που διακαώς επιθυμούν οι ισχυρές χώρες της ΕΕ, προκειμένου να εξασφαλίσουν επαρκώς τον εφοδιασμό τους σε ενεργειακές πρώτες ύλες από τη Ρωσία.

Οι δύο υπουργοί εξέτασαν επίσης και θέματα ελληνορωσικής «συνεργασίας» στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, και του ηλεκτρισμού. Σ' αυτά τα πλαίσια, ο Ρώσος υπουργός συναντήθηκε με τις διοικήσεις των ΕΛ.ΠΕ, της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, προκειμένου, όπως ειπώθηκε, να γνωρίσει τις ελληνικές ενεργειακές επιχειρήσεις, όπου για τις δύο (ΕΛ.ΠΕ και ΔΕΠΑ) έχει εκδηλωθεί ρωσικό ενδιαφέρον για την απόκτησή τους.

Πριν τη σύνοδο του Μάη, ο Α. Τσοχατζόπουλος θα επισκεφτεί τη Μόσχα για την τελική διαμόρφωση της ατζέντας των θεμάτων της συνόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ