Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες

...«μεγάλες αποφάσεις».

Αν υποθέσουμε ότι έχετε ή έστω ότι ονειρεύεστε να αποκτήσετε μια παρόμοια βιβλιοθήκη. Προσέξτε μια λεπτομέρεια. Την κουρτίνα, που είναι περασμένη από τον εσωτερικό και αόρατο σιδηρόδρομο. Μια κουρτίνα, που εκτός του ότι είναι όμορφη και δίνει προσωπικότητα στο χώρο, ταυτόχρονα είναι και πρακτική γιατί προστατεύει τα βιβλία από τη σκόνη. Επίσης, δώστε λίγη προσοχή στο απλό, λιτό και λυόμενο τραπεζάκι που βοηθά την ανάγνωση, χωρίς να πιάνει χώρο.

...και«μεγάλες απολαύσεις»

Η ώρα της αγκινάρας πλησιάζει, ας την καλωσορίσουμε λοιπόν. Τι λέτε, να ετοιμάσουμε «αρακά με αγκινάρες»; Ωραία ας μην καθυστερούμε.

Ξεφλουδίζουμε τον αρακά, τον πλένουμε και φυσικά τον στραγγίζουμε μέσα στο τρυπητό. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά τους φύλλα και κόβουμε το κοτσάνι τους, ώστε να έχει δυο δάχτυλα μάκρος και τις τρίβουμε με λεμόνι. Τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό μέσα στο οποίο έχουμε στύψει μισό λεμόνι. Βάζουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν και προσθέτουμε τις ντομάτες (γίνεται και χωρίς ντομάτα) και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Επειτα θα ρίξουμε τον αρακά. Βάζουμε τον άνηθο, ένα φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα το αφήνουμε να βράσει με το λάδι του. Προσοχή οι αγκινάρες πρέπει να είναι μέσα στην κατσαρόλα με τα κοτσάνια προς τα επάνω...

Θα μας χρειαστούν. 1/4 του κιλού αρακάς, 6 αγκινάρες μέτριες, 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι, 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα λεπτά, 3/4 του κιλού ντομάτες ώριμες ή μια κουταλιά πελτέ, 2 κουταλιές άνηθος, αλάτι, πιπέρι, ανάλογο νερό και ένα λεμόνι. και καλή μας όρεξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ