Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ο Σαρντέν στην Αγγλία

Τον περασμένο Σεπτέμβρη είχαμε την τύχη να επισκεφτούμε στο Παρίσι μια εκπληκτική έκθεση, που διοργάνωναν «Η Ενωση Εθνικών Μουσείων» με έργα του Σαρντέν. Εργα, που για πρώτη φορά βλέπαμε, αν και για το ζωγράφο είχαμε πολλά ακούσει. Τα εκθέματα ήταν σκέτη οπτική απόλαυση και φύγαμε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Μαγεμένοι θα λέγαμε, μιας και οι «νεκρές φύσεις» του Σαρντέν μόνο ζωή είχαν.

Και να που αυτή ακριβώς τη στιγμή, καθώς ρίχναμε μια ματιά στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μηνιαία εφημερίδα «Τα Νέα της Τέχνης» (τεύχος του Φλεβάρη) διαβάζουμε την είδηση που μας πληροφορεί ότι η έκθεση με τα έργα του Ζαν - Βαπτίστ Σιμεόν Σαρντέν( 1699-1779) θα μεταφερθεί και στο Λονδίνο και θα φιλοξενηθεί από τη Βασιλική Ακαδημία. Η έκθεση θα αρχίσει στις 11 του Μάρτη και διαρκέσει μέχρι τις 29 του Μάη. Οποιος από σας που μας διαβάζει βρεθεί για κάποιο λόγο στο Λονδίνο εκείνη την περίοδο, ας μην αμελήσει να επισκεφτεί την εκπληκτική αυτή έκθεση που θα τον γεμίσει με θεία τέχνη.

Ο Σαρντέν γεννήθηκε στις 2 Νοέμβρη του 1699 και πέθανε σε ηλικία 80 ετών στις 6 του Δεκέμβρη του 1779, αφήνοντας πίσω του ένα εκπληκτικό έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ