Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Με αλλαγές στη δομή του θα διεξαχθεί το φετινό, 5o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα, από 28/2 - 9/3. Ετσι, για πρώτη φορά φέτος δημιουργείται διαγωνιστικό τμήμα για το ελληνικό ντοκιμαντέρ διάρκειας πάνω από 30 λεπτά και η πενταμελής κριτική επιτροπή θα απονείμει τρία βραβεία που συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα και μέχρι δύο τιμητικές διακρίσεις.

Τα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ (πάνω από 60 λεπτά) των οποίων οι παραγωγοί επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία των Κρατικών Βραβείων στο τέλος του χρόνου, προβάλλονται στο διαγωνιστικό τμήμα εκτός συναγωνισμού. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης λήγει στις 3/2 (περισσότερες πληροφορίες στο 210.6453.669). Εκτός των βραβείων αυτών, το Φεστιβάλ προβλέπει επίσης την απονομή Βραβείου Κοινού σε ελληνική ή ξένη ταινία και Βραβείου Fipresci (Διεθνής Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου) σε ελληνική και ξένη ταινία αντίστοιχα.

Οι θεματικές ενότητες του φεστιβάλ είναι οι εξής: «Οψεις του κόσμου» με σύγχρονα θέματα κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου, «Η καταγραφή της μνήμης» με ζωντανά κομμάτια της ιστορίας, «Πορτρέτα - Ανθρώπινες διαδρομές» με τον άνθρωπο να είναι το κυρίαρχο στοιχείο της αφήγησης, «Μικρές αφηγήσεις» με μικρές προσωπικές ιστορίες της καθημερινότητας, «Κοινωνία και περιβάλλον» με τις κοινωνικές προεκτάσεις των περιβαλλοντικών προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ