Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ταλαντεύσεις: «Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών επικρατεί προβληματισμός κατά πόσον η "γραμμή" των ίσων αποστάσεων από ΗΠΑ και γαλλογερμανικό άξονα, στο θέμα του Ιράκ ιδίως, είναι ορθή. Και τούτο διότι για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα η προεδρία της Ενωσης "πιάνεται στον ύπνο": "η Αθήνα δεν εγνώριζε την πρόθεση της Γαλλίας και της Γερμανίας για κοινή θέση στην Ενωση (και το ΝΑΤΟ) όπως δεν εγνώριζε και τη διακήρυξη των 8"» (Ειρήνη Καρανασοπούλου - ΝΕΑ).

Αντιδεοντολογικό... «Το κραυγαλέα αντιδεοντολογικό είναι ο τρόπος, με τον οποίον ενήργησαν οι "5+3". Αυτό καθαυτό το κείμενο είναι μάλλον ασήμαντο. Η πρωτοβουλία, όμως, είναι πολιτικά βαρυσήμαντη, ακριβώς επειδή στρέφεται ευθέως εναντίον της προσπάθειας να χαραχτεί μια κοινή ευρωπαϊκή γραμμή πλεύσης» (Σταύρος Λυγερός - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Το μήνυμα: «Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα ράγισε στον Πόλεμο του Κόλπου, τα κάστρα του γκρεμίστηκαν στον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο(!) και χάνει τα θεμέλιά του εν όψει της επέμβασης στο Ιράκ. Οι "8" διαμηνύουν χωρίς προσχήματα ότι η Ευρώπη δε χρειάζεται κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα» (Σοφία Γιαννακά - ΒΗΜΑ).

Σκοτεινό μέλλον: «Αλλά και για τις ίδιες τις HΠA, η χθεσινή νίκη θα έχει το αντίτιμό της. Ασφαλώς, η παγκόσμια πολιτική και στρατιωτική ισχύς της μόνης υπερδύναμης προσφέρει τη δυνατότητα στην Ουάσιγκτον να πετυχαίνει παρόμοια τακτικά πλήγματα στους όποιους αμφισβητίες. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αναγκάστηκαν, για πρώτη φορά μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, να παραβιάσουν τόσο ωμά κάθε πρόσχημα ισότιμης εταιρικής σχέσης με τους παραδοσιακούς τους συμμάχους και να αναμειχθούν με επιθετικό τρόπο στα εσωτερικά της Ευρώπης, δεν αποτελεί τον καλύτερο οιωνό για το μέλλον των ευρωατλαντικών σχέσεων» (Πέτρος Παπακωνσταντίνου - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ