Κυριακή 2 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Δυναμώνουμε τη δράση μέσα στο λαό

Μια συνεχής ανάπτυξη της δράσης των κομμουνιστών εκτυλίσσεται στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ώστε το πλατύ πολιτικό άνοιγμα του Κόμματος να αποκτήσει ουσιαστικό χαρακτήρα και να στεφθούν με επιτυχία οι στόχοι που έθεσε η ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι Οργανώσεις Περιοχών της Μακεδονίας και Θράκης (Θεσσαλονίκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), με αφορμή την εξάμηνη Ελληνική Προεδρία της ΕΕ και τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι για συζήτηση, σχεδιάζουν τις μορφές μέσα από τις οποίες τα πολιτικά κείμενα της ΚΕ για την Ελληνική Προεδρία και κυρίως την Πολιτική Συμμαχιών και την πρόταση του ΚΚΕ για την άλλη πορεία ανάπτυξης της χώρας μας θα μπουν σε πλατιά συζήτηση. Σχεδιασμένα, με έλεγχο, πραγματοποιούνται συσκέψεις και μικρές συγκεντρώσεις, με στόχο να μπουν στη διαδικασία συζήτησης, αλλά και κοινωνικοπολιτικής δράσης όσο το δυνατόν περισσότερες λαϊκές δυνάμεις. Επιδίωξη, η εργατική τάξη, τ' άλλα λαϊκά στρώματα, η νεολαία να κάνουν υπόθεσή τους την πολιτική διεξόδου που προτείνει και παλεύει το ΚΚΕ και να συστρατευτούν στην προσπάθεια για δυνάμωμα της πολιτικής συσπειρώσεων, της πολιτικής του Μετώπου. Για να δυναμώσει η παρέμβαση του Κόμματος, η επιρροή του και παράλληλα να προχωρά η οικοδόμηση μέσα από στρατολογίες νέων κομματικών μελών. Είναι ένας στόχος που προχωρά με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, π.χ. στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας που το πάλεψε πιο αποφασιστικά.

Δυσκολίες και δυνατότητες

Το πρώτο βήμα, που έγινε μέσα από τις δύο εξορμήσεις διακίνησης των ντοκουμέντων του Κόμματος με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», ήταν ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Τα ντοκουμέντα έφτασαν σε χιλιάδες εργαζόμενους της περιοχής. Βέβαια, δεν αρκεί. Πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί η δουλιά, η ουσιαστική επαφή και συζήτηση με τον κόσμο, το παραπέρα άνοιγμα.

Σε ορισμένους νομούς μπαίνουν σε προτεραιότητα τα αγροτικά προβλήματα, η πολιτική της ΕΕ και η πρόταση του Κόμματος για άλλο δρόμο στήριξης της μικρομεσαίας αγροτιάς και ανάπτυξης μέσα από τον παραγωγικό συνεταιρισμό. Παράλληλα, όμως, οι ΚΟΒ οργανώνουν συσκέψεις και συζητήσεις σε σπίτια, στα χωριά και σε χώρους δουλιάς.

Οι οργανώσεις, σχεδόν παντού, βρίσκονται στην ουσιαστικότερη φάση της εξόρμησης. Αυτή της συζήτησης. Και επιδιώκουν να φτάσουν σε όλους όσοι συστρατεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα στα διάφορα μέτωπα, μέσα από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», την πάλη για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα. Ιδιαίτερα φαίνεται να απασχολεί το λαό ο επικείμενος ιμπεριαλιστικός πόλεμος εναντίον του Ιράκ και η νέα συντονισμένη επίθεση του κεφαλαίου στα εργασιακά του δικαιώματα.

Η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ ήδη μετρά αποτελέσματα. Ανέδειξε τις δυνατότητες που υπάρχουν για αποτελεσματική δράση μέσα από την οικονομική εξόρμηση, το άνοιγμα με τα ντοκουμέντα και τη θετική ανταπόκριση του εργαζόμενου λαού, τη δράση που αναπτύχθηκε τοπικά, με αφορμή τη μεγάλη κινητοποίηση στο Ναύπλιο και τη Σύνοδο Υπουργών Εργασίας της ΕΕ.

Αντίστοιχα και στη Θεσσαλονίκη, αν και είναι ακόμη μικρή σε έκταση. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά μονόδρομος είναι η πορεία προς τα εμπρός και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Ετσι συνεχίζεται τώρα με αφορμή την προετοιμασία των κινητοποιήσεων ενάντια στον πόλεμο, αλλά και για την Παιδεία στις αρχές Μάρτη.

Με εξειδικευμένο προγραμματισμό προχωρά η δουλιά και στη Δυτική Μακεδονία. Μέσα στο Φλεβάρη υπάρχει πρόγραμμα συσκέψεων - συγκεντρώσεων για τα αγροτικά θέματα, την ενέργεια με αφορμή τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, τους γουνεργάτες και την Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ