Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Ολοι μαζικά στους δρόμους

Σε μαζική συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15 Φλεβάρη που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ «ενάντια στο νέο εφιάλτη που προετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές» κατά του λαού του Ιράκ, καλεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας με ανακοίνωσή της.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η «νέα τάξη», η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, είναι η σύγχρονη ιμπεριαλιστική οργάνωση, που έχει ως σκοπό την υποταγή των λαών, την κατάκτηση των ενεργειακών πηγών, για την εξασφάλιση και μεγιστοποίηση των κερδών του διεθνούς κεφαλαίου. Ακόμα, σημειώνει, ότι οι αντιθέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ είναι αντιθέσεις ιμπεριαλιστών που επιδιώκουν ο καθένας για λογαριασμό του «το μεγαλύτερο μερίδιο από το μοίρασμα της λείας». Στη συνέχεια τονίζει ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ελιχθεί και ενώ εμπλέκει τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, προσπαθεί ταυτόχρονα να εκτονώσει τη λαϊκή αντίδραση με καλέσματα συμμετοχής στις διαδηλώσεις.

«Η μοναδική ελπίδα για να μην περάσουν τα σχέδια», υπογραμμίζει, βρίσκεται στην κινητοποίηση των λαών, πρώτα και κύρια των εργαζομένων. Παλεύουμε, καταλήγει, ενάντια στον πόλεμο, στην επίθεση των δικαιωμάτων μας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξη στις ΗΠΑ, να κλείσει τη βάση της Σούδας, να απαγορεύσει τη χρήση του ελληνικού εδάφους για τη διέλευση των ιμπεριαλιστών δολοφόνων. Ακόμα να επιστρέψει το ελληνικό πολεμικό πλοίο από τον Περσικό και η ελληνική προεδρία της ΕΕ να ασκήσει βέτο ώστε να μη ληφθεί απόφαση στήριξης του πολέμου.

  • Τη συμμετοχή της στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο αποφάσισε και η διοίκηση του Συνδέσμου Συνταξιούχων - Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας και καλεί όλα τα μέλη να πάρουν μέρος. Αντίστοιχα τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο αποφάσισε η διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών Αττικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ