Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Υπό το ... κράτος του τρόμου

Το μήνυμα είναι σαφές: Η υπόθεση τρομοκρατία και η περιβόητη «εξάρθρωσή» της θα είναι ένα σίριαλ, που το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση θα το τροφοδοτούν μέχρι τις εκλογές και θα το τροφοδοτούν - εκτός των άλλων - όποτε θα πρέπει να κλείσουν τις τρύπες που ανοίγει η πολιτική τους. Τρύπες που χάσκουν, τελικά, τη χρεοκοπία της κυβερνητικής πολιτικής.

Οταν ανοίγει η τρύπα του Μετρό στο Χαλάνδρι θυμούνται ότι υπάρχει ένας Παπαναστασίου στη Θεσσαλονίκη και τρέχουν και τον συλλαμβάνουν για να την κλείσουν. Τώρα που άνοιξε η τρύπα μιας Προεδρίας για κλάματα, όπως αυτή του κ. Σημίτη στην ΕΕ, επιταχύνουν και αποφάσισαν να μας φρεσκάρουν το μενού της τρομοκρατίας με ολίγον από ΕΛΑ. Μόνο που αυτόν τον ΕΛΑ τον έχουν εξαρθρώσει καμιά τριακοσαριά φορές από το καλοκαίρι και μετά, με όλα εκείνα τα δημοσιεύματα των «λαγωνικών», που γράφουν και ξαναγράφουν, «σήμερα η εξάρθρωση του ΕΛΑ», «αύριο η εξάρθρωση του ΕΛΑ», να όμως που έπρεπε να φτάσουμε στη δίκη της «17Ν», για να δέσει η «σούπα»...

Αυτό που παρακολουθούμε από τη στιγμή που έσκασε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού, είναι ένα παιχνίδι τρομοκράτησης της κοινής γνώμης και όχι εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Αυτό που ζούμε όλους αυτούς τους μήνες είναι ένα κρατικό παιχνίδι αποπροσανατολισμού, ένα κρατικό παιχνίδι σύγχυσης και αποσιώπησης, ένα παιχνίδι εντυπωσιοθηρίας, είναι ένα τόσο βρώμικο παιχνίδι όσο βρώμικη είναι και η υπόθεση της 27χρονης δράσης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Και θα το επαναλάβουμε. Πρωταγωνιστής και στα δυο αυτά - βρώμικα - παιχνίδια, είναι το ίδιο το κράτος και το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ