Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Μυστική επιχείρηση στο Ιράκ!

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Από το έδαφος της Ιορδανίας, περισσότεροι από εκατό άνδρες των ειδικών δυνάμεων ΗΠΑ και Βρετανίας εισέβαλαν στο έδαφος του Ιράκ και πήραν μέρος σε μυστική επιχείρηση διάρκειας έξι ημερών!

Τουλάχιστον αυτό αποκαλύφθηκε σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph, επικαλούμενο πηγές του βρετανικού υπουργείου Αμυνας και το οποίο επίσης αναφέρει ότι άνδρες της αμερικανικής Δύναμης Δέλτα και της περιβόητης βρετανικής SAS, μπήκαν στο Ιράκ με ελικόπτερα, προερχόμενοι από την Ιορδανία. Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση των συμμαχικών δυνάμεων στο εσωτερικό εδάφους που ελέγχεται από την ιρακινή κυβέρνηση, προστίθεται στο δημοσίευμα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ο χρόνος, δηλαδή το πότε ακριβώς έλαβε χώρα η επιχείρηση αυτή.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Daily Telegraph, η αποστολή οργανώθηκε κατόπιν πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που ανέφεραν ότι γίνονταν μετακινήσεις των βάσεων εκτόξευσης πυραύλων «Σκουντ» στην έρημο, στο δυτικό Ιράκ. Οι ειδικές δυνάμεις εξακρίβωσαν ότι οι βάσεις εκτόξευσης δεν ήταν παραπλανητικοί στόχοι, με σκοπό να ξεγελάσουν τους εχθρούς του Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ