Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... Αγγλοαμερικανάκια

Αγγλοαμερικανάκια φαίνεται πως θέλουν τους Ελληνες τα στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Με τη δημόσια στάση τους, δείχνουν να ντρέπονται για την ελληνική γλώσσα! Δε μιλάμε γενικά και αόριστα, αλλά σε δύο συγκεκριμένα περιστατικά που συνέβησαν πρόσφατα. Εχουμε κατά νου, τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ν. Γκαργκάνα.

Οι εν λόγω κύριοι, που παραβρέθηκαν και μίλησαν από το βήμα της διημερίδας (την οποία οργάνωσαν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα) με τίτλο «Η ευρώπη, η Μεσόγειος και το ευρώ», δεν περιορίστηκαν μόνο στο να εκφωνήσουν την ομιλία τους στην αγγλική γλώσσα. Τόσο ο Ν. Χριστοδουλάκης όσο και ο Ν. Γκαργκάνας, προτίμησαν να δώσουν στους δημοσιογράφους - μέσω των Γραφείων Τύπου του υπουργείου Οικονομίας και της Τράπεζας της Ελλάδας - στην αγγλική γλώσσα και τη γραπτή ομιλία τους!

Οταν λοιπόν το διευθυντήριο των Βρυξελλών βλέπει τους Ελληνες υπουργούς (συχνά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό) να μιλούν στα δημόσια φόρα, ακόμη και στην Ελλάδα, στην αγγλική αντί της ελληνικής, γιατί να μη σκέπτονται και την επίσημη κατάργηση της τελευταίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ