Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
INTERMEGO - DIORFIL
Τρομοκρατική απόλυση συνδικαλιστή

Ανεξέλεγκτη η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία και η προσπάθεια κατάργησης κάθε συνδικαλιστικής δραστηριότητας στους χώρους δουλιάς. Τακτική που καλύπτεται πλήρως από την κυβερνητική πολιτική που, στην καλύτερη περίπτωση, απαντάει με αδιαφορία. Τελευταίο κρούσμα είναι η παράνομη απόλυση την περασμένη Τετάρτη του Γιάννη Μπεκιάρη, συνδικαλιστή μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Φαρμάκου από τις γαλλικών συμφερόντων εταιρίες καλλυντικών INTERMEGO ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ - DIORFIL ΑΕΒΕ στο Μαρούσι.

Την απόλυση αυτή καταγγέλλει ως παράνομη, προκλητική και καταχρηστική η διοίκηση της Ομοσπονδίας Φαρμάκου, με ανακοίνωση που έστειλε και προς τον υπουργό Εργασίας Δ. Ρέππα, εκφράζοντας ταυτόχρονα οργή και αγανάκτηση.

Οπως σημειώνει ειδικότερα στην καταγγελία, ο συνδικαλιστής εργαζόταν 26 χρόνια στις εταιρίες, με πλούσια συνδικαλιστική δράση από το 1980, έχοντας διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου και μέλος της διοίκησης του κλαδικού στη φαρμακοβιομηχανία και καλλυντικά. Αυτή η δραστηριότητα ήταν, όπως σημειώνει, που ενοχλούσε πάντα την επιχείρηση, γιατί ήταν εμπόδιο στην αυθαιρεσία και στην παραβίαση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαίο, όπως αναφέρει, ότι η επιχείρηση προσπαθεί από το 1996 να απαλλαγεί από τον συνδικαλιστή, καθώς και τότε επιχείρησε να τον απολύσει με την αιτιολογία ότι δε «γνώριζε» τη συνδικαλιστική του δραστηριότητα!

Από το 1996 όμως μέχρι σήμερα, όπως καταγγέλλει, συνέχισε τις μεθοδεύσεις πιο «προσεχτικά». Αυτό, καθώς από το 2000 μετέφερε όλους τους εργαζόμενους (πάνω από 50) από την INTERMEGO στην DIORFIL, αφήνοντας μόνο του τον συνδικαλιστή στην πρώτη εταιρία. Ετσι βρήκε πάτημα και δικαιολογία ότι η εταιρία είναι υπό εκκαθάριση και ότι ο συνδικαλιστής «δεν έχει αντικείμενο εργασίας» για να τον απολύσει. Θεώρησε έτσι, τονίζει η Ομοσπονδία, ότι βρήκε τη χρυσή ευκαιρία να απαλλαγεί μια και καλή απολύοντας τον, γνωρίζοντας τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και την άμεση προστασία από τον νόμο 1264/82.

Η Ομοσπονδία θέτει την επιχείρηση και το υπουργείο Εργασίας προ των ευθυνών τους και καλεί τα σωματεία να κινητοποιηθούν στην κατεύθυνση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ