Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΓΕΙΑ
Προετοιμασία για την... ίδια πολιτική

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έγινε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου

Με την επεξεργασία της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της υγείας, που θα οριστικοποιηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης (13.2.2003) ασχολήθηκε η χτεσινή ενημερωτική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής, ο υφυπουργός Υγείας Εκτ. Νασιώκας και ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Κοσμίδης. Ωστόσο, όμως, προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι για χτες είχε προγραμματιστεί διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Δ. Ρέππα και του διοικητή του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριου, ενώ τελικά προσήλθε μόνο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τα ερωτηματικά αυτά οδήγησαν σε αναφορές για την παλιότερη κόντρα μεταξύ του διοικητή του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριου και του πρώην υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Εκτός απ' τις απουσίες, τα ερωτηματικά αυτά ενίσχυσαν και οι απαντήσεις του Κ. Στεφανή στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την έξοδό του απ' το Μέγαρο Μαξίμου.

Ετσι απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν πήραν μέρος ο Δ. Ρέππας και Μ. Νεκτάριος, ο Κ. Στεφανής απάντησε: «Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και αυτοί στη συζήτηση και την παρουσίαση στοιχείων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου».

Επίσης απαντώντας στην ερώτηση για το αν υπάρχει συμφωνία στην κυβέρνηση για ένα ενιαίο σύστημα ΠΦΥ, ο Κ. Στεφανής απάντησε: «Ολα θα τα συζητήσουμε».

Απ' την πλευρά του υπουργείου Εργασίας υπήρχε η πληροφόρηση ότι ο Δ. Ρέππας συμφωνεί με τους χειρισμούς του Κ. Στεφανή και ότι δεν υπήρχε λόγος να παρευρεθεί σε μια σύσκεψη όπου η συμμετοχή του δε θα ξεπερνούσε τα 15 λεπτά.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε υπόψιν του πρωθυπουργού ένα σχέδιο για τη θεσμοθέτηση του Οικογενειακού Γιατρού απ' τα ταμεία, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με ιδιώτες γιατρούς. Πρόκειται, δηλαδή, για ψευδεπίγραφη εκδοχή του Οικογενειακού Γιατρού. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησε με την πρόταση, αλλά αναμένει και τη θέση του υπουργείου Εργασίας.

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση αν ο πρωθυπουργός έδωσε κάποιες οδηγίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας, ο Κ. Στεφανής απάντησε: «Ε, δεν είναι φυσικό; Αυτή την καθημερινότητα όχι μόνο την έχετε παρεξηγήσει, αλλά την έχετε τόσο αλλοιώσει, ώστε να εμφανίζομαι εγώ ότι απολαμβάνω αυτή την κακή καθημερινότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιλότος εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών (2006-07-04 00:00:00.0)
«Επιδημία» νομοσχεδίων στο υπουργείο Υγείας (2005-02-18 00:00:00.0)
Καινούρια χαράτσια (2003-11-22 00:00:00.0)
Διακυμάνσεις και βόλτες (2003-02-05 00:00:00.0)
«Διάλογος» Σημίτη στην... Ευελπίδων (2002-02-19 00:00:00.0)
Σε ετοιμότητα οι συμβασιούχοι γιατροί (2002-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ