Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Ψαράδες υπό διωγμό

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την απροκάλυπτη κοροϊδία που υφίστανται εδώ και δεκαετίες δεκάδες ψαράδες των Κυκλάδων, οι οποίοι χρησιμοποιούν το αλιευτικό εργαλείο βιτζότρατα, θίγουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Νίκος Γκατζής. Με την ίδια Ερώτηση, οι βουλευτές του ΚΚΕ, καλούν τον υπουργό Γεωργίας να βάλει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη ιστορία.

Στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ τονίζονται τα εξής: «Πολλά χρόνια τώρα 45 ψαράδες των Κυκλάδων που χρησιμοποιούν το εργαλείο βιτζότρατα βρίσκονται αντιμέτωποι με την τραγελαφική κατάσταση, ο μεν νομάρχης Κυκλάδων να τους ανανεώνει την άδεια αλιείας, η δε περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου να την αφαιρεί.

Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τα όσα επικαλούνται οι ίδιοι, οφείλεται στο γεγονός ότι όταν η χρήση της βιτζότρατας απαγορεύτηκε το έτος 1979, καμία υπηρεσία δεν τους ενημέρωσε ώστε να κάνουν χρήση της δυνατότητας παρέκκλισης καταθέτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά. Ετσι γι' αυτούς σήμερα η χρήση της βιτζότρατας έχει απαγορευτεί, αλλά για τους υπόλοιπους αλιείς άλλων περιοχών, που πρόλαβαν να επωφεληθούν, συνεχίζει να είναι νόμιμη η χρήση της».

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας: «Τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παραπάνω απαράδεκτη κατάσταση;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ