Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Εξάμηνο αγωνιστικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα δράσης για το ερχόμενο εξάμηνο αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών με συμμετοχή του στην αντιπολεμική κινητοποίηση του Σαββάτου και στις κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αποκορύφωμα τη διαδήλωση τον Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές αποφάσισαν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της ομάδας του Συλλόγου της δραματικής σχολής «Μαίρη Ραζή» για την εξασφάλιση εισιτηρίων σε παράσταση με αντιπολεμικό περιεχόμενο, τη διοργάνωση διαγωνισμού αφίσας με θέμα την Ελληνική Προεδρία που θα κορυφωθεί το Μάη στο Φεστιβάλ του Συλλόγου. Επίσης, αποφάσισαν να διοργανώσουν την τελευταία βδομάδα του Φλεβάρη συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, σωματεία και συλλόγους σπουδαστών απ' όλη την Ελλάδα για την επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και τη διοργάνωση του ετήσιου Φεστιβάλ του Συλλόγου μέσα στο Μάη με θέμα την Ελληνική Προεδρία και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των σπουδαστών.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση, οι σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών είναι τα άμεσα θύματα της πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης. «Γνωρίζουν από πρώτο χέρι την αυθαιρεσία των σχολαρχών, που ενισχύεται από την απουσία ουσιαστικών ελέγχων στο επίπεδο των διδάκτρων. Τη συνεχή υποβάθμιση των δημοσίων σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης (δημόσια ΙΕΚ, ΤΕΕ), που οδηγούν τους σπουδαστές να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πάρουν κατάρτιση μιας χρήσης, που καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς, κατάρτισης που σύντομα οδηγεί στην ανεργία και στο αβέβαιο μέλλον», σημειώνει.

«Η ίδια πολιτική που είναι υπεύθυνη για την παραπάνω κατάσταση, είναι η ίδια που ξοδεύει χιλιάδες Ευρώ καθημερινά για την υποστήριξη των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, είναι η ίδια που πρόκειται να συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο Ιράκ με πάνω από 500.000 θύματα. Αυτή η πολιτική, η πολιτική της ΕΕ αποτελεί εχθρό για το μέλλον μας», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ