Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΨΩΜΙΟΥ
Παράνομα συμφέροντα λυμαίνονται τον κλάδο

Η Συντεχνία Αρτοποιών καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρός της την περασμένη Κυριακή

Παράνομα συμφέροντα που λειτουργούν με την ανοχή της κυβέρνησης, καταστρατηγώντας τη νομοθεσία που διέπει την παραγωγή και διακίνηση άρτου, καταγγέλλει η Συντεχνία Αρτοποιών Αθήνας Προαστίων και Περιχώρων, φωτογραφίζοντας τους υποκινητές της επίθεσης που δέχτηκε την προηγούμενη Κυριακή ο πρόεδρος της Συντεχνίας Α. Χρήστου. Αυτό προκύπτει από όσα ανέφεραν χτες οι εκπρόσωποι της Συντεχνίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το συγκεκριμένο περιστατικό.

Με τα όσα καταγγέλλουν οι αρτοποιοί αφήνουν να εννοηθεί ότι η επίθεση που δέχτηκε ο Α. Χρήστου δεν είναι άσχετη με την εντατικοποίηση της προσπάθειας του κλάδου να εμποδίσει την παράνομη παρασκευή και διάθεση άρτου την Κυριακή. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας την προηγούμενη Κυριακή το πρωί αντιπροσωπεία της Συντεχνίας επιχείρησε να εμποδίσει αλυσίδα φούρνων να βγάλει ψωμί. Η αντιπαράθεση, ανέφεραν, ήταν τόσο έντονη ώστε υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Οι αρτοποιοί καταγγέλλουν ότι η παραβίαση της αρτοποιητικής νομοθεσίας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με την ανοχή της κυβέρνησης που κάνει τα στραβά μάτια από την παράνομη κατασκευή άρτου κατά τις Κυριακές και την υποβάθμιση των πρώτων υλών μέχρι τις λεγόμενες «ζεστές γωνιές» των σούπερ μάρκετ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ