Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Β/Δ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Καταγγέλλεται το προεδρείο της ΕΣΕΕ

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων καταγγέλλει δημόσια με ανακοίνωσή της το προεδρείο της ΕΣΕΕ, για τη στάση που κρατά απέναντι στους μικροεπαγγελματίες, σχετικά με το θέμα της συνάφειας. Η στάση της εκφράζεται και μέσα από συγκεκριμένα έγγραφα προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας γίνεται αναφορά, ενδεικτικά, στα έγγραφα Φ3 8323 της 10/1/2002 και δελτίο Τύπου 4/2/2003, και σημειώνει ότι βασικά γνωρίσματά τους αποτελούν οι προκλητικές αναφορές στις σχετικές «ευεργετικές» ρυθμίσεις, οι πανηγυρισμοί για τη μεγάλη τους επιτυχία, η συνεχής αναφορά τους στη φοροδιαφυγή και η ικανοποίησή τους για αυξημένα έσοδα του υπουργείου Οικονομικών.

«Το προεδρείο της ΕΣΕΕ», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας, «αποφεύγει σταθερά έστω και έμμεσα να αναφερθεί στο αίτημα για αναστολή του μέτρου, στο όργιο του εκβιασμού και της τρομοκρατίας, που ασκήθηκε με τις συνεχείς δηλώσεις υπουργού και υφυπουργού και τις αντίστοιχες πιέσεις από τις υπηρεσίες, στους χιλιάδες συναδέλφους που εξαναγκάστηκαν να οδηγηθούν στο δανεισμό από τράπεζες και τοκογλύφους για να πληρώσουν τις ληστρικές συνάφειες».

Επίσης, καταγγέλλεται ότι το προεδρείο δεν έχει αναφερθεί «ούτε στην παραγραφή της χρήσης του 1993 που επήλθε στις 31/12/2002 ούτε στην παραγραφή όλων των χρήσεων μέχρι το 1997 που επέρχεται στις 31/12/2003 και τους το απέκρυψε. Ακόμα δεν κάνει καμία αναφορά στο ότι όσοι υπέβαλαν δηλώσεις συνάφειας για το 1999-2001 παραμένουν με τα έτη αυτά ανοιχτά για νέα συνάφεια και νέες δηλώσεις και ότι η διαδικασία της συνάφειας ανά τριετία ισχύει, παραμένει και συζητιέται - ποιος ξέρει για πόσο - η "προαιρετική" της καθιέρωση ανά έτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ