Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ»
Δίωρη στάση εργασίας

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της «ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες απολύσεις και με αίτημα την κανονική λειτουργία της επιχείρησης. Στη διάρκεια της στάσης εργασίας οι απεργοί πραγματοποίησαν κατάληψη μιας ώρας της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθήνας, στο ύψος της «ΒΑΛΚΑΝ».

Τους απεργούς εργαζόμενους επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης που συζήτησε μαζί τους για το πρόβλημά τους, τους μετέφερε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και την πολιτική του κόμματος για τη δημιουργία ενιαίου φορέα ξύλου και την παραγωγική ανάπτυξη του κλάδου. Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη συμπαράστασή του και τη στάση του υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων. Ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε στους εργαζόμενους ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της λειτουργίας της «ΒΑΛΚΑΝ».

Σήμερα εξάλλου, συνεδριάζει η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης για τα παραπέρα μέτρα και κινητοποιήσεις που πρέπει να καθοριστούν για να μην επιτραπεί να γίνει η «ΒΑΛΚΑΝ» εμπορικό κατάστημα, αλλά να συνεχίσει να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης στον κλάδο της κατεργασίας ξύλου.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να βγούμε με σκυμμένο κεφάλι στην ανεργία», δήλωσε στο «Ρ» ο Θανάσης Μητρούδας, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «ΒΑΛΚΑΝ». «Εχουμε μπροστά μας σκληρούς αγώνες. Οι εργαζόμενοι διέπονται από αγωνιστικό πνεύμα, είναι ενωμένοι και θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας που οδηγούν τη "ΒΑΛΚΑΝ" στο λουκέτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ