Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2004
Οι υπερβάσεις τραβούν την ανηφόρα

Την ομολογία ότι, ήδη, οι υπερβάσεις του προϋπολογισμού που καλύπτεται από το κράτος και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - δηλαδή τους Ελληνες εργαζόμενους - φτάνει τα 100 δισ. δραχμές έκανε χτες ο υπουργός Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή! Και αν προσθέσει κανείς και τις υπερβάσεις των Ολυμπιακών προσαρμογών, που φτάνουν τα 255 δισ. δρχ., είναι πλέον πασιφανές ότι η «μαύρη Ολυμπιακή τρύπα» έχει πολύ βάθος ακόμα...

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, επιπλέον το κράτος (δηλαδή οι εργαζόμενοι) θα καλύψει και τα ενδεχόμενα ελλείμματα της «Αθήνα 2004». Είπε συγκεκριμένα ότι ναι μεν ο προϋπολογισμός της «Αθήνα 2004» είναι ισοσκελισμένος, αλλά στην περίπτωση που παρατηρηθούν ελλείμματα αυτά θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Από τον ίδιο κορβανά θα βγουν και τα έξοδα που απαιτούνται για τα έργα τα οποία θα έχουν την οποιαδήποτε μεταολυμπιακή χρήση και ανέφερε ως παράδειγμα το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Οργανωτικής Επιτροπής. Περαιτέρω επιβάρυνση αποτελούν και τα δάνεια που έχει πάρει το κράτος και τα οποία δεν αποτελούν «ειδικά Ολυμπιακά», αλλά κανονικά δάνεια που βαραίνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Οσο δε για τις πρόσθετες ανάγκες και προσαρμογές των αναγκαίων Ολυμπιακών έργων ανέφερε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί και να «συμπιεστεί» ο σχετικός κατάλογος που έχει υποβάλει η Οργανωτική Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Ε. Βενιζέλος άφησε αιχμές για τις σχέσεις της Γ. Αγγελοπούλου με τον Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ λαμβάνει άτυπη και εμπιστευτική ενημέρωση από την πρόεδρο του «Αθήνα 2004». Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί και νέο «Ολυμπιακό νομοσχέδιο» (σ.σ. εκείνο δηλαδή που προβλέπει την 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων της πρωτεύουσας), το οποίο θα ρυθμίζει ζητήματα λειτουργίας της πόλης κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αναφερόμενος τέλος στην υπόθεση της παραχώρησης του σταδίου «Καραϊσκάκη» στον Ολυμπιακό, είπε ότι αυτό δίνεται για χρήση στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και ελπίζει σύντομα να φέρει στη Βουλή τη σχετική σύμβαση.

  • Ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη η τριμελής επιτροπή που θα εξετάσει τα οικονομικά των Ολυμπιακών προσαρμογών και του λοιπού αναγκαίου εξοπλισμού. Αποτελείται από τον υφυπουργό Πολιτισμού Ν. Αλευρά, τη σύμβουλο του υπουργού Οικονομίας Α. Ασημακοπούλου και το γενικό διευθυντή διοικητικών υπηρεσιών της «Αθήνα 2004» Θ. Παπαγεωργίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ