Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαίτηση για άμεσες αποζημιώσεις και αντιπλημμυρική προστασία

Να απαιτήσουν άμεσες αποζημιώσεις και να βάλουν στο πλαίσιο των αιτημάτων τους ως βασικό και σταθερό αίτημα τα έργα αγροτικής υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας, καλεί με ανακοίνωσή της τους κατοίκους των παραέβριων περιοχών η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ.

Με την ανακοίνωσή της απαντά και στις δηλώσεις του νομάρχη Εβρου Ν. Ζαμπουνίδη, σχετικά με τις τελευταίες πλημμύρες σε περιοχές του Εβρου. Ο νομάρχης υποστήριξε ότι αν και έχει γνωστοποιήσει εδώ και ένα μήνα το πρόβλημα στους υπεύθυνους, δεν έχουν κάνει τίποτα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Οι δηλώσεις του νομάρχη αποτελούν πρόκληση για τη νοημοσύνη του λαού της περιοχής, καθώς αυτός ανακαλύπτει προβλήματα και αποσιωπά τις κυβερνητικές ευθύνες», τονίζεται. «Ανάλογες υποσχέσεις ακούσαμε από τους προκατόχους του, όταν ο ίδιος ως κυβερνητικός βουλευτής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με κάθε μέσο στήριζε και προωθούσε την κυβερνητική πολιτική. Πολιτική που επιδείνωσε ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς της περιοχής μας. Που τους άφησε απροστάτευτους τους ίδιους και την παραγωγή τους απέναντι στις συχνά επαναλαμβανόμενες πλημμύρες του ποταμού Εβρου».

«Οι δηλώσεις αυτές πέραν των άλλων έχουν σαν στόχο να οικοδομήσουν ένα φιλολαϊκό προφίλ για τον ίδιο και την παράταξή του στα πλαίσια των ελιγμών του κ. Λαλιώτη, προκειμένου να κρατήσουν εγκλωβισμένες λαϊκές δυνάμεις ενόψει εθνικών εκλογών. Καμιά αυταπάτη λοιπόν για το τι εκφράζει ο Νομάρχης και η παράταξή του. Εκφράζει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, την ταξική πολιτική που υποστηρίζει και η ΝΔ. Απάντηση και λύση μπορεί να δώσει μόνον ο λαός, οι αγρότες με τον ενωμένο και μαζικό αγώνα», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ