Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Νεκρά ψάρια στον Κόλπο της Σούδας...

Οφείλεται στη ραδιενεργό ρύπανση από απεμπλουτισμένο ουράνιο;

ΧΑΝΙΑ.--

Καταγγελίες Χανιωτών για εντοπισμό νεκρών ψαριών στον Κόλπο της Σούδας, κοντά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έρχονται να επιβεβαιώσουν πληροφορίες σε δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», στις 11 του Γενάρη, για ραδιενεργό ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής των Χανίων.

Υπενθυμίζουμε, όπως δημοσίευσε ο «Ρ», πως άρματα μάχης που καταφθάνουν στη Σούδα και έχουν συμμετάσχει σε πολεμικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων σε περιοχές όπου έγινε χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου, ξεπλένονται στη Σούδα και τα απόβλητα αυτών ρίχνονται στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τη ραδιενεργό ρύπανσή της.

Αλλωστε, η πολυάριθμη παρουσία αεροσκαφών, υποβρυχίων και πλοίων στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση, πολλά από τα οποία είναι πυρηνοκίνητα, σε συνδυασμό με την απαγόρευση οποιουδήποτε φορέα της χώρας μας να κάνει έλεγχο στην αμερικάνικη βάση -σύμφωνα με το καθεστώς της σύμβασης που ισχύει - ενισχύει τις υποψίες και τους φόβους των κατοίκων για ραδιενεργό μόλυνση. Πολύ περισσότερο, όταν για την κινητικότητα αυτή δε δίνονται απαντήσεις από τους αρμόδιους για το αν υπάρχει κάποιος έλεγχος και γιατί τα όποια στοιχεία δε δημοσιοποιούνται.

Αυτό βέβαια δεν ανησυχεί και δεν απασχολεί καθόλου τους Αμερικάνους που έχουν σημάνει πολεμικό συναγερμό στη βάση της Σούδας, μπροστά στην επίθεση στο Ιράκ.

Ενόψει αυτής της κατάστασης, κατά πληροφορίες μας, μέσα στη βδομάδα, στην αμερικάνικη βάση πρόκειται να καταπλεύσουν 4 φρεγάτες, 1 γαλλική, 1 αμερικάνικη και 2 αγγλικές, ενώ μεταξύ 17 και 21 Φλεβάρη αναμένεται το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ».

Οι Αμερικάνοι δηλώνοντας αποφασισμένοι να αιματοκυλήσουν ένα ολόκληρο λαό, με μόνο στόχο τον έλεγχο των πετρελαίων στην περιοχή, με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης, έχουν μετατρέψει τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη σε βασικό ορμητήριο θανάτου. Κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και για τη ζωή και υγεία του τοπικού πληθυσμού αλλά και όλης της Κρήτης, που θα πρέπει άμεσα να με τους αγώνες του να σταματήσει το έγκλημα. Στην κατεύθυνση αυτή βροντερή αναμένεται η φωνή και του κρητικού λαού, με τη συμμετοχή του στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που οργανώνονται στις 15 του Φλεβάρη.

Αμεσα λοιπόν, θα πρέπει να πάρει θέση και να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό για όσα συμβαίνουν στη βάση της Σούδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ