Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δεν «τσίμπησαν» και παραμένουν στα μπλόκα...

Οργή και αγανάκτηση για τη νέα επιχείρηση εξαπάτησής τους από το υπουργείο Γεωργίας και την Ευρωπαϊκή Ενωση

Από το «μπλόκο» των αγροτών στον Πλατύκαμπο Λάρισας
Από το «μπλόκο» των αγροτών στον Πλατύκαμπο Λάρισας
ΛΑΡΙΣΑ (Του ανταποκριτή μας).--

Να παραμείνουν στα μπλόκα αποφάσισαν, χτες το μεσημέρι, οι βαμβακοπαραγωγοί της Λάρισας, αρνούμενοι να δεχτούν ότι αποτελούν λύση στο πρόβλημά τους οι προχτεσινές υποσχέσεις του υπουργείου Γεωργίας, όπως τους διαβεβαίωναν, οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ κι απορρίπτοντας τις προτάσεις για αποχώρηση των τρακτέρ και λήξη της κινητοποίησης.

Η απόφαση, για συνέχιση της κινητοποίησης, πάρθηκε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας, παρά το γεγονός ότι, από προχτές αργά το βράδυ, αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, είχαν διαλύσει τα μπλόκα στη Μαγνησία.

Στη συγκέντρωση στην Ενωση Συνεταιρισμών της Λάρισας εκφράστηκε έντονα η αντίδραση των βαμβακοπαραγωγών στη νέα επιχείρηση εξαπάτησής τους από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Μια επιχείρηση, βεβαίως, για το «πέρασμα» της οποίας συνέβαλαν, με τη στάση της και τα λεγόμενά τους, οι αγροτοσυνδικαλιστές, οι οποίοι, μ' επικεφαλής τον Θ. Κοκκινούλη, πήραν μέρος στην προχτεσινή συνάντηση του υπουργείου Γεωργίας.

Η αντίδραση των βαμβακοπαραγωγών μετατράπηκε σε οργή και αγανάκτηση, μόλις έγινε γνωστό ότι αναβάλλεται η συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΕ, στην οποία η κυβέρνηση θα έθετε το αίτημα ν' ανοίξουν, για λίγες μέρες, τα εκκοκκιστήρια για να εισκομιστούν οι αδιάθετες ποσότητες βαμβακιού κι έγινε, πλέον, φανερό ότι το υπουργείο Γεωργίας δεν έχει καμιά «βιάση» να ικανοποιήσει, ακόμα και ένα ανώδυνο αίτημα, όπως αυτό που προέβαλλαν, ως μοναδικό, οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ.

Θορυβημένοι από την αντίδραση των βαμβακοπαραγωγών στις μεθοδεύσεις του υπουργείου και φοβούμενοι ότι η οργή μπορεί να στραφεί και εναντίον τους, οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, επιχείρησαν να κάνουν «ελιγμό» και να εμφανιστούν ότι συμφωνούν με τη συνέχιση του αγώνα. Βεβαίως, είναι δύσκολο, πλέον, να πείσουν για τις «αγνές προθέσεις» τους κι είναι χαρακτηριστικό ότι και αγροτικά στελέχη από το χώρο τους, στρέφονται εναντίον τους, κατηγορώντας τους για τον τρόπο που θέτουν τα αιτήματα των βαμβακοπαραγωγών και ζητώντας να καθοριστεί ένα νέο διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο θα συσπειρώνει το σύνολο των βαμβακοπαραγωγών, αλλά και του αγροτικού κόσμου, γενικότερα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνουν τον αγώνα! (2004-12-30 00:00:00.0)
Προσεχώς ...το ίδιο έργο (2003-02-12 00:00:00.0)
Αγώνας συνεχής με σωστά αιτήματα (2003-02-06 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις (2003-01-04 00:00:00.0)
Συνένοχοι ή βλάκες; (2002-03-22 00:00:00.0)
Προσωρινά «πίσω» για να επανέλθει! (2000-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ