Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Απαγορεύτηκε η πορεία στη Νέα Υόρκη!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Η δικαστής Μπάρμπαρα Τζόουνς, ενός ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, αποφάσισε τελικά τη Δευτέρα να αρνηθεί στους διαδηλωτές το δικαίωμα της πορείας για την 15η Φλεβάρη...

Στην 26σέλιδη απόφαση ανέλυσε ότι το πρώτο άρθρο του Συντάγματος των ΗΠΑ κατοχυρώνει το δικαίωμα στη συγκέντρωση, όχι όμως και στην πορεία, αφού, σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστή της έδρας, οι διαδηλωτές μπορούν να κάνουν μια στατική συγκέντρωση σε κάποιο σημείο της πόλης, αλλά το «δικαστήριο εκτιμά ότι οι αυξημένοι κίνδυνοι, που θα προκύψουν από μια ανοργάνωτη τεράστια διαδήλωση, απειλούν την ικανότητα της πόλης να διατηρήσει τη δημόσια ασφάλεια». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περισσότεροι από 100.000 αναμένεται να πάρουν μέρος.

Σύμφωνα με την ομπρέλα οργανώσεων «United for Peace and Justice», αλλά και την Κομμουνιστική Νεολαία ΗΠΑ, οι διαπραγματεύσεις με τις αρχές κρατούν εβδομάδες και μαζί με τους υπολοίπους συνδιοργανωτές τονίζουν ότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση και επίθεση κατά του αντιπολεμικού κινήματος και δηλώνουν ότι πορεία ΘΑ ΓΙΝΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ