Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιτάχυνση στην «υπόθεση Κόκκαλη»

Με γρηγορότερους ρυθμούς θα προχωρήσουν οι ανακρίσεις για την «υπόθεση Κόκκαλη» και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί το στάδιο της ανάκρισης. Η «επιτάχυνση» των διαδικασιών κρίθηκε αναγκαία μετά τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας (δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για σχέσεις του Σ. Κόκκαλη με τη ΣΤΑΖΙ και με τον κωδικό «Κρόκους»), στα πλαίσια της κόντρας και των αντιθέσεων του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 4ος ειδικός ανακριτής Γ. Πουρνάρας που χειρίζεται την υπόθεση από τον περασμένο Φλεβάρη, μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει δικαστική συνδρομή, προκειμένου να ανοίξουν οι προσωπικοί λογαριασμοί του επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη ακόμη και στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του Σ. Κόκκαλη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλο για κακουργηματικές πράξεις (κατασκοπία, απάτη, υπεξαίρεση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και ενεργητική δωροδοκία κατά συρροή και εξακολούθηση).

Στο μεταξύ έχουν μεταφραστεί όλα τα ξενόγλωσσα έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία και η οποία αποτελείται από 2.000 σελίδες, ενώ ολοκληρώνεται και η λήψη των καταθέσεων των μαρτύρων. Τέλος, ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να συμπεριλάβει στη δικογραφία τα τελευταία δημοσιεύματα της «Καθημερινής» που αναφέρονται στις δραστηριότητες του Σ. Κόκκαλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ