Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1ο ΤΕΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα

Η καθολική κινητοποίηση των μαθητών του 1ου ΤΕΕ Λουτρακίου την περασμένη Δευτέρα, με αφορμή την έλλειψη θέρμανσης στις αίθουσες διδασκαλίας, έδειξε πως ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα, που στην προκειμένη περίπτωση φάνηκαν κιόλας από την επόμενη ημέρα.

Μετά την αποχή από τα μαθήματα, το κλείσιμο του δρόμου έξω από το σχολικό συγκρότημα, το «σπάσιμο» στην πράξη του εσωτερικού κανονισμού από τους μαθητές, αλλά και τις απειλές που εκτοξεύτηκαν από μεριάς «πεφωτισμένων εκπαιδευτικών» προς το 15μελές - κυρίως - την επόμενη ημέρα οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ Λουτρακίου ήρθαν αντιμέτωποι με μια διαφορετική πραγματικότητα. Καλοριφέρ αναμμένα στο φουλ, επιπλέον σώματα θέρμανσης σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, οι δεξαμενές των καυστήρων γεμάτες με πετρέλαιο, ακόμα και δηλώσεις συγγνώμης από τον ίδιο το λυκειάρχη για τη συμπεριφορά του και τις απειλές που εκτόξευσε.

Η κινητοποίηση των μαθητών ήρθε να επιβεβαιώσει ότι «κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος». Με κλίμα ενθουσιασμού λοιπόν, ο μαθητόκοσμος της Κορίνθου αναμένεται να συμμετάσχει δυναμικά στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Φλεβάρη στην Κόρινθο, αλλά και στις 20 Φλεβάρη, ημέρα παμμαθητικής κινητοποίησης με το Συντονιστικό Σχολείων Κορίνθου - Λουτρακίου να καλεί σε κλείσιμο όλων των σχολείων και μαθητικό συλλαλητήριο - καταδίκης του μαθητοδικείου 45 μαθητών για τις κινητοποιήσεις της περιόδου 1998 - '99, που αναμένεται να διεξαχθεί εκείνη την ημέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ