Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ ΧΑΝΙΩΝ
Αντιδράσεις για την παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου

(Της ανταποκρίτριάς μας Λ. Πίττακα).--

Εντονες αντιδράσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης, έχει προκαλέσει η προκλητική παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, από άνδρες της Γενικής Ασφάλειας Χανίων, την Τρίτη το μεσημέρι, με την περίεργη σύλληψη νεαρού εργαζόμενου, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν λίγο καιρό, για δήθεν επίθεση κατά Αμερικανών ναυτών, στο λιμάνι των Χανίων.

Οι άνδρες της Ασφάλειας, ως γνωστόν, μπουκάροντας στην κυριολεξία στο Ιδρυμα, συνέλαβαν 15χρονο που εργαζόταν στην τραπεζαρία, με τη δικαιολογία πως υπήρχε καταγγελία για συμμετοχή του σε κλοπή πλαστικού εξαρτήματος δικύκλου. Κατηγορία που δεν ευσταθούσε και ο νεαρός, λίγη ώρα μετά, αφέθηκε ελεύθερος.

Το γεγονός αυτό ενισχύει την υποψία ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εκφοβισμού και τρομοκρατίας, που καλλιεργούν εντέχνως οι Αμερικάνοι στα Χανιά - με τη βοήθεια των ελληνικών αρχών - λόγω του έντονου αντιαμερικανισμού του χανιώτικου λαού.

Το περιστατικό κατήγγειλε και ο διευθυντής του παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης, Αριστομένης Αντωνιάδης, υπογραμμίζοντας πως η συμπεριφορά των οργάνων που μπήκαν παράνομα στο χώρο ήταν προκλητική και στις διαμαρτυρίες των φοιτητών απάντησαν με βωμολοχίες.

Ο διευθυντής του Ιδρύματος, με επιστολή του προς τον διοικητή της Ασφάλειας, διαμαρτύρεται έντονα για τη χωρίς άδεια, από την Επιτροπή Ακαδημαϊκού Ασύλου, είσοδο και σύλληψη νεαρού στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης.

Τέλος, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Κρήτης Παρ/μα Χανίων, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι η «Γενική Ασφάλεια Χανίων, αγνοώντας και καταπατώντας τα συνταγματικά δικαιώματα των σπουδαστών, καταπάτησε το πανεπιστημιακό άσυλο, που ισχύει σε όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας». Καταγγέλλει, επίσης, κάθε προσπάθεια άρσης του ακαδημαϊκού ασύλου στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα και υπογραμμίζει πως ο σύλλογος σπουδαστών θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την τιμωρία των εν λόγω αστυνομικών οργάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ