Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την ενοχή του «νταή» αστυνομικού ζήτησε ο εισαγγελέας

Καταπέλτης ήταν η αγόρευση του εισαγγελέα χτες κατά τη διάρκεια της δίκης του απότακτου πλέον αστυνομικού Θ. Χαρουλάκου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο. Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του αστυνομικού και πρόσθεσε ότι η ποινή του δε θα πρέπει να μειωθεί ούτε μια μέρα.

Ο αστυνομικός Θ. Χαρουλάκος στις 20 Φλεβάρη του 2002 κατά τη διάρκεια ελέγχου πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 20χρονο σήμερα φοιτητή Σ. Κατσιώτη με αποτέλεσμα ο νεαρός από τότε να ζει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο «νταής» αστυνομικός, χωρίς να φοράει τη στολή του αστυνομικού και χωρίς να επιδείξει την αστυνομική ταυτότητα είχε ζητήσει από τον Σ. Κατσιώτη να σταματήσει και όταν ο τελευταίος δεν υπάκουσε έστρεψε εναντίον του το πιστόλι.

Ο Θ. Χαρουλάκος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και τριών μηνών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς ανεστάλη η ποινή του μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη του.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο απότακτος αστυνομικός είπε ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στο νεαρό φοιτητή, ήθελε να κάνει έλεγχο και αναγκάστηκε να πυροβολήσει, όταν είδε ότι δεν υπάκουσε στην εντολή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ