Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
Ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πλημμύρες

Ερώτηση στη Βουλή, από τους Αγγ. Τζέκη και Γ. Χουρμουζιάδη

Στις σοβαρές ζημιές που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες πλημμύρες του ποταμού Εβρου στους αγρότες του νομού, κυρίως σε ορισμένες παρόχθιες περιοχές του Ερυθροπόταμου, του Αρδα και του Εβρου, αναφέρεται η Ερώτηση, που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Οι βουλευτές πληροφορούν ότι πλημμύρισαν συνολικά εκτάσεις, που υπερβαίνουν τα 150.000 στρέμματα, σε αρκετά απ' τα οποία υπήρχε αμάζευτη παραγωγή, τα δε υπόλοιπα στρέμματα θα καλλιεργηθούν με σημαντική καθυστέρηση και, φυσικά, αρνητικές θα είναι οι συνέπειες στις αποδόσεις και στο αγροτικό εισόδημα των κατοίκων. «Οι πλημμύρες αυτές είναι μια τραγικά επαναλαμβανόμενη κατάσταση, εξαιτίας της πλημμελούς συντήρησης και της παλαιότητας των υποδομών της αντιπλημμυρικής προστασίας που υπάρχουν και της κυβερνητικής αδιαφορίας για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου υποδομών, που θα προστατεύει και θα αναπτύσσει την αγροτική παραγωγή (φράγματα, οδοποιία, εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα, υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας κλπ.)», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Οι Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης ρωτούν τους υπουργούς Γεωργίας Γ. Δρυ και ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πλημμυροπαθών κατοίκων του Εβρου, καθώς και για την αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης, ζητούν να μάθουν ποια συγκεκριμένα μέτρα θα παρθούν για την αντιπλημμυρική θωράκιση του ακριτικού νομού, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές.

  • Χθες η στάθμη του ποταμού Εβρου στο Πύθειο ήταν 5,20 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,80 μ., ενώ εκφράζονται φόβοι για νέες πλημμύρες από την κακοκαιρία που επικρατεί το τελευταίο 48ωρο. Επίσης ανησυχίες προκαλεί το ενδεχόμενο να υπερχειλίσουν τα φράγματα στη Βουλγαρία, οπότε μεγάλες ποσότητες νερού θα αρχίσουν να προστίθενται στον Εβρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ