Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
«Δεκάδες νεκροί» σε άγριες μάχες

ΜΑΝΙΛΑ-ΖΑΜΠΟΑΝΓΚΑ.--

Οι Ενοπλες Δυνάμεις των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν χτες ότι «σκότωσαν 122 αντάρτες» στις μάχες που διεξάγουν εναντίον της αυτονομιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο (MILF) στην περιοχή Μιντανάο, μετέδιδε χτες το Ρόιτερς, επικαλούμενο δηλώσεις του ταγματάρχη Τζενερόσο Σένγκα. Οι αντάρτες αμφισβήτησαν τον αριθμό αυτό: Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο Ασοσιέιτεντ Πρες ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Εϊντ Καμπαλού, οι νεκροί αντάρτες είναι 17, ενώ ο στρατός είχε 49 απώλειες.

Οι άγριες συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει από την αρχή της βδομάδας συνεχίζονταν χτες. Σύμφωνα με τον στρατό, αντάρτες «επιτέθηκαν» στο χωριό Μπουάλ και «απήγαγαν 8 πολίτες ως ομήρους». Ωστόσο, ανταποκριτής του BBC μετέδιδε πως οι χωρικοί διέψευσαν πως υπήρξαν «απαγωγές».

Ο στρατός των Φιλιππίνων, ο οποίος πραγματοποίησε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις αμερικανικές δυνάμεις για μεγάλο μέρος του 2002, έχει ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία εναντίον της Αμπού Σαγιάφ και του MILF, που «συνδέει», χωρίς πάντως επαρκείς αποδείξεις, με την Αλ Κάιντα.

Προχτές η Μανίλα απέλασε τον Β΄ γραμματέα της ιρακινής πρεσβείας στη Μανίλα επειδή «είχε επαφές» με την Αμπού Σαγιάφ, πράγμα που η Βαγδάτη διαψεύδει κατηγορηματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ