Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ

ΑΠΟ ΚΟΡΑΚΑ...«Οφείλουμε όμως να ξεχωρίζουμε τα πράγματα. Οι κραυγάζοντες "αντιιμπεριαλιστές" κατασκευάζουν έναν ιδιότυπο αντιαμερικανικό ρατσισμό. Δεν είναι δυνατόν να τον αποδεχτούμε. Η φιλελεύθερη δημοκρατική Αμερική υπάρχει... Για την ειρήνη ναι: όλοι μαζί. Δε μας λένε όμως για ποια ειρήνη πρόκειται. Την ειρήνη του Σαντάμ;»(!) (Ριχ. Σωμερίτης - ΒΗΜΑ)

Η «ΓΡΑΜΜΗ»: «Ολοι φυσικά θεωρούμε τη στρατιωτική δράση τελευταία λύση, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένα κράτος -μέλος δεν την αποκλείει, αν πρέπει να υποστηριχτεί η εξουσία του Συμβουλίου Ασφαλείας. Πρέπει επίσης να είμαστε σαφείς ότι αν δεν υπάρξει πλήρης και άμεση συνεργασία, το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να προχωρήσει γρήγορα σε δεύτερη απόφαση. (Τόνι Μπλερ - επιστολή προς 15, ενόψει της συνόδου κορυφής τη Δευτέρα - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ: «Πλήρη ευθυγράμμιση σ' όλα τα θέματα όσον αφορά το Ιράκ απαιτεί η Ουάσιγκτον από την Αθήνα, και μέχρι να πετύχει το στόχο της δεν αναγνωρίζει ουσιαστικά καμία από τις πολλαπλές διευκολύνσεις που της παρέχει η Ελλάδα στις βάσεις της Σούδας και στον εναέριο χώρο της. Η στάση αυτή της Ουάσιγκτον έχει ενοχλήσει κυβερνητικούς κύκλους καθώς, πέραν της "μη αναγνώρισης" της στάσης της από τις ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και επικρίσεις μερίδας του αμερικανικού Τύπου. Της χρεώνουν συγκεκριμένα λίγο - πολύ ορισμένοι αναλυτές τον αντιαμερικανισμό της ελληνικής κοινής γνώμης, τον οποίο μάλιστα αποδίδουν σε "επικίνδυνο λαϊκισμό" της κυβέρνησης και σε ανοχή της σε αντιαμερικανικές φωνές στο εσωτερικό» (Λουκάς Δημάκας - ΝΕΑ).

ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ: «Είναι όμως ξεκάθαρο ότι καιροσκοπικώς κινούνται σήμερα οι... μη φιλοαμερικανοί του κυβερνώντος κόμματος, προσπαθούν να "αξιοποιήσουν" υπέρ αυτών μέσα στο ΠAΣOK την έντονη αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών προς την πολιτική των HΠA για πόλεμο εις βάρος του Ιράκ. Πριν φτάσουμε στην υπόθεση αυτού του ενδεχόμενου πολέμου, άπαντες οι "αστέρες" του ΠAΣOK μια χαρά περνούσαν με τη "φιλοαμερικανική" πολιτική της κυβέρνησής τους» (Κ. Ι. Αγγελόπουλος - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ