Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στα Προπύλαια
  • Στις 12 το μεσημέρι το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο
  • Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία

Θα είναι δεκάδες χιλιάδες. Θα είναι αποφασισμένοι. Θα στείλουν δυναμικό αντιπολεμικό μήνυμα. Θα ενώσουν τη φωνή τους με τα εκατομμύρια των ανθρώπων, που θα διαδηλώνουν σε όλο τον πλανήτη. Λαϊκή αντίσταση παντού, ενάντια στον πόλεμο. Τα Προπύλαια σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα μετατραπούν σε μετερίζι αγώνα... Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, κάθε προοδευτικός άνθρωπος από αυτό το σημείο της Αθήνας θα διαδηλώσει την αντίθεσή του στο βρώμικο και άδικο πόλεμο που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές... Το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του Λεκανοπεδίου της Αττικής, στη συνέχεια, θα πορευτεί στη Βουλή και από εκεί στην αμερικάνικη πρεσβεία, για να καταδικάσει τη νέα θηριωδία που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εναντίον του λαού του Ιράκ και να απαιτήσουν καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν το βρώμικο πόλεμο.

Το πρόγραμμα της συγκέντρωσης

Οπως ανακοινώνεται από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το πρόγραμμα του συλλαλητηρίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια θα αρχίσει με απαγγελίες ποιημάτων για την ειρήνη από την ηθοποιό Λίλα Καφαντάρη.

Τη συγκέντρωση θα χαιρετίσουν οι πρυτάνεις:

- Του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος.

- Του Παντείου Πανεπιστημίου, Ιωάννης Βαβούρας.

- Θα χαιρετίσει, επίσης, o εκπρόσωπος του δημοκρατικού και φιλειρηνικού κινήματος του ιρακινού λαού Κάουα Μπεζαράνι, για χρόνια εξόριστος από το καθεστώς του Σαντάμ.

- Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Αλέξης Τσώλης και ο επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Ευάγγελος Μαχαίρας.

Θα ακολουθήσει η μεγάλη πορεία προς τη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ