Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Ανησυχία της κυβέρνησης εκ των υστέρων

Ανήσυχη εμφανίζεται τώρα εκ των υστέρων η κυβέρνηση για τα απανωτά κρούσματα αστυνομικής αυταρχικής συμπεριφοράς τα οποία όμως τροφοδοτεί η ίδια η πολιτική της. Με αφορμή το περιστατικό κατά του δημοσιογράφου Μάκη Γεωργίου που γρονθοκοπήθηκε και με χειροπέδες οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, επειδή δεν είχε κολλημένο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου το σήμα κυκλοφορίας, η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση η οποία συζητήθηκε χθες.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Ε. Μαλέσιος είπε ότι τέτοια περιστατικά «μας θλίβουν και μας ανησυχούν» και ομολόγησε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αστυνομικοί έχασαν την ψυχραιμία τους. Αυτό το περιστατικό, όπως και άλλα παρόμοια δείγματα «μιας αδικαιολόγητης και αναίτιας βίας εκ μέρους των αστυνομικών σε βάρος πολιτών, μας έχει προβληματίσει». Ομως ως λύση ο υφυπουργός αρκέστηκε να προτείνει απλώς την αναβάθμιση της διδασκαλίας κάποιων μαθημάτων που γίνονται στις σχολές της Αστυνομίας, όπως των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Κοινωνικής Επαγγελματικής Αγωγής και των Δημοσίων Σχέσεων.

Χάρηκα με τον τρόπο που απαντήσατε, είπε η Λ. Κανέλλη, γιατί αναγνωρίσατε ότι έχουμε αύξηση των φαινομένων αυταρχισμού. Ομως, συνέχισε, η πολιτική αντιμετώπιση πέρα από το διαδικαστικό εκπαιδευτικό έργο, θα πρέπει να είναι διαφορετική και να περάσει η αντίληψη στα αστυνομικά όργανα ότι δεν ασκούν εξουσία ατομική, αλλά υπηρετούν το λαό.

Οι δημοσιογράφοι ειδικά, είπε η βουλευτής του ΚΚΕ, αυτόν τον καιρό είναι στο στόχαστρο και δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο γεγονός συνέβη σε δημοσιογράφο και μάλιστα του αστυνομικού ρεπορτάζ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξοικειωμένος με τους ίδιους τους αστυνομικούς. «Βρισκόμαστε, κατέληξε, σε μία εποχή όπου απαγορεύεται στους δημοσιογράφους να κινούνται, να κάνουν τη δουλιά τους και να καλύπτουν γεγονότα. Δεν είναι δυνατόν ο δημοσιογράφος, ο οποίος εκπροσωπεί την κοινωνία, να υφίσταται αυτή τη συμπεριφορά από δυνάμεις καταστολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ