Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Οταν βασιλεύει ο τρόμος...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Αστυνομικοί οπλισμένοι σαν αστακοί, τανκς, πύραυλοι εδάφους -αέρος, στρατός, περιπολίες πολεμικών αεροσκαφών, ένα κλίμα τρόμου σε Λονδίνο και Ουάσιγκτον, που δικαιολογείται απολύτως από τις «πληροφορίες» για επικείμενο «τρομοκρατικό χτύπημα»...

Χτες, εκκενώθηκε τμήμα του αεροδρομίου «Χίθροου», καθώς εντοπίστηκε «ύποπτο» πακέτο, ενώ η λειτουργία του αεροδρομίου αποκαταστάθηκε πλήρως λίγο αργότερα, αλλά οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου στο πρακτορείο «Reuters», χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς προκάλεσε το συναγερμό. Παράλληλα, η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα στο δυτικό Λονδίνο, σε απόσταση λίγων μιλίων από το αεροδρόμιο του «Χίθροου. Οπως μετέδωσε το BBC, οι τέσσερις συνελήφθησαν στο Λάνκλεϊ, στην περιοχή του Μπερκσάιρ, κοντά στον πρώτο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, είναι ηλικίας 20-25 ετών και ανακρίνονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Επίσης, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων, την Πέμπτη, έκλεισε για περίπου τέσσερις ώρες τμήμα του αεροδρομίου Γκάτγουικ και πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν, όταν συνελήφθη ένας 37χρονος σε πτήση της «British Airways» από την Μπογκοτά διά μέσου Καράκας, με μια μη ενεργοποιημένη χειροβομβίδα στις αποσκευές του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Vheadline», ο συλληφθείς κατάγεται από το Μπανγκλαντές, ενώ η βρετανική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αρνήθηκε να συνδέσει τον συλληφθέντα με την «Αλ Κάιντα» εξαιτίας της καταγωγής του.

Στην Ουάσιγκτον, εκτός των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, οδηγίες έχουν δοθεί στα μεγάλα νοσοκομεία να έχουν έτοιμα αντίδοτα εμβόλια για πιθανή επίθεση με κυάνιο και στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες ώστε να λάβουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ