Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο η Δημοτική Αρχή

Μετά την αποκαθήλωση πανό του ΠΑΜΕ, της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και πλήθος άλλων φορέων που καλούν για το σημερινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στην οποία προέβησαν συνεργεία του δήμου με τη συνδρομή της Ασφάλειας προ ημερών, η Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας πέταξε και το τελευταίο φύλλο συκής.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης, Γρ. Μασούρας, σε ένα ξέφρενο παραλήρημά του... αποκάλυψε τον πραγματικό ένοχο της παραπάνω ενέργειας. «Με εντολή δική μου ξηλώθηκε η κουρελαρία (!) των πανό. Εντολή νόμιμη και μόνιμη προς τους εργαζόμενους του δήμου από το 1995 που είχα πάλι την ευθύνη του συγκεκριμένου τομέα, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο ανεκδιήγητος τοπικός «άρχοντας». Με ένα λογύδριο όπου επιχειρεί να εξισώσει το θύμα με το θύτη, να νομιμοποιήσει την ακατάπαυστη αυθαιρεσία των «πράσινων» στελεχών της Δημοτικής αρχής, έρχεται ξεδιάντροπα να δηλώσει: «Μας εκπλήσσει η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός των ΠΑΜΕ, ΔΑΚΚ και Επιτροπής Ειρήνης, που ενώ υποτίθεται κόπτονται για τη νομιμότητα, πρωτοστατούν στην παρανομία και στους βανδαλισμούς». Το αποκορύφωμα της παραζάλης στην οποία έπεσε ο εκλεκτός της κυβέρνησης που έχει κάνει ξέφραγο αμπέλι τη χώρα μας στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, ολοκληρώθηκε με την εξής πρωτάκουστη δήλωση: «Αλήθεια σε τι διαφέρουν (σ.σ. οι ταξικές δυνάμεις) από τον Μπους(!!!); Αυτός με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας θέλει να βιάσει την ελευθερία των κατοίκων του Ιράκ. Αυτοί με πρόσχημα την ειρήνη βιάζουν την αισθητική και καθαριότητα των συμπολιτών μας» (!!!).

Την πρόκληση αυτή δε θα μπορούσε φυσικά να αφήσει αναπάντητη η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Καλαμάτας (ΔΑΚΚ) και το λαϊκό κίνημα της πόλης. Σε ανακοίνωσή της αφού καταγγέλλει την ενέργεια και τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου της πόλης αναφέρει: «Αυτά τα φαινόμενα που στρέφονται ενάντια στο λαϊκό κίνημα μόνο φασιστικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Ολα αυτά αποτελούν σοβαρά ατοπήματα που περιορίζουν τη δυνατότητα έκφρασης των πολιτών και των κινημάτων, τη στιγμή μάλιστα που γίνονται επιλεκτικά προς μια κατεύθυνση» ενώ καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης «να καταγγείλει το κατέβασμα των πανό με τη συνδρομή περιπολικών της Ασφάλειας και την άρνηση του δημάρχου να δεχτεί το δημοτικό σύμβουλο Νίκο Διασάκο και αντιπροσωπεία μαζικών φορέων που έκαναν παράσταση».

Επίσης ανακοινώσεις με τις οποίες καταγγέλλεται η εν λόγω ενέργεια, εξέδωσαν το ΝΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, άλλοι μαζικοί φορείς καθώς και παράγοντες της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ