Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Το συμφέρον των εργαζομένων δεν είναι ο πόλεμος

Οταν το ρολόι χτες έδειξε μία το μεσημέρι, οι ραπτομηχανές στο εργοστάσιο ιματισμού «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» σταμάτησαν. Οι εργάτριες συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη και άνοιξαν ένα πανό γραμμένο με το σύνθημα «Οχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών» και ξεκίνησαν μια δυναμική πορεία που κατέληξε με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων.

Η χτεσινή κινητοποίηση έγινε στα πλαίσια της τρίωρης στάσης εργασίας που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας -Ιματισμού - Δέρματος και στην οποία ανταποκρίθηκαν, συμμετέχοντας καθολικά, οι εργάτριες. Την ίδια ακριβώς ώρα εργαζόμενοι του κλάδου σε 15 μεγάλα ακόμα εργοστάσια στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα κ.α. κατέβαζαν τις γεννήτριες των μηχανών και έβγαιναν στο δρόμο, απαιτώντας «Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί». Απαιτώντας να σταματήσει η νέα ιμπεριαλιστική επίθεση στο λαό του Ιράκ, αλλά και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Φώναξαν σε όλους τους τόνους ότι η εργατική τάξη και της χώρας και όλου του κόσμου δεν έχει κανένα συμφέρον από αυτό τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, αλλά αντίθετα θα υποστεί όλες τις συνέπειες.

«Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Λαοί όλου του κόσμου ενωθείτε, στον ιμπεριαλισμό αντισταθείτε», βροντοφώναζαν χτες οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ». Με αφετηρία το εργοστάσιο στο Ιλιον πορεύτηκαν μέχρι την κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στη σημερινή αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να μπουν μπροστά και να απαιτήσουν να μη γίνει αυτός ο βρώμικος πόλεμος από τον οποίο δεν έχουν κανένα συμφέρον», επισήμανε ο Δήμος Θεοδώρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, στη συγκέντρωση που έγινε μετά την πορεία. Εχει σημασία, σημείωσε, η εργατική τάξη να αντισταθεί στον πόλεμο και να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους.

Χαρακτηριστικά τα λόγια όμως και των ίδιων των εργατριών, όπως της γαζώτριας Σοφία Βασίλα, η οποία όπως σημείωσε: «Διαδηλώνουμε για να έχουμε ειρήνη, για να μην εμπλακούν τα παιδιά μας στον πόλεμο. Οι λαοί μπορούν και πρέπει ενωμένοι να σταματήσουν τους ιμπεριαλιστές». Η Θεοδώρα Μαστρογιάννη επίσης γαζώτρια τόνισε ότι «όταν ο κόσμος είναι ενωμένος, έχει δύναμη και με τους αγώνες του μπορεί να αποτρέψει κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Γι' αυτό σήμερα πρέπει να κατέβουν όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα (2006-05-10 00:00:00.0)
Αστείρευτη η αλληλεγγύη (2005-10-15 00:00:00.0)
Υποχρεωτικές διακοπές με άδειες τσέπες (2005-08-02 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους (2003-03-21 00:00:00.0)
Δε σκύβουν το κεφάλι (2002-10-06 00:00:00.0)
Απολύθηκαν 6 εργαζόμενοι (2002-10-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ