Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΗΕ στην Αθήνα

Αιφνιδιαστική κατάληψη πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι μέλη της ΕΕΔΥΕ και της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

Associated Press

Με μια αιφνιδιαστική κατάληψη στις 3 χτες το μεσημέρι των γραφείων του ΟΗΕ στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Αμαλίας τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» έστειλαν στο λαό της Αθήνας, αλλά και σε όλο τον κόσμο το δικό τους μήνυμα: «Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί, όχι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί».

Από τη στέγη των γραφείων του ΟΗΕ τα μέλη των δύο φιλειρηνικών οργανώσεων κρέμασαν ένα μεγάλο πανό, στο οποίο έγραφαν: «Στοπ στον πόλεμο κατά του Ιράκ - Στη συμμετοχή της Ελλάδας». Την ίδια στιγμή από τα μεγάφωνα καλούσαν όλο το λαό να πάρει μαζικά μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στην πορεία στη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία.

Η κατάληψη των γραφείων του ΟΗΕ, όπως επισήμανε η Βέρα Νικολαΐδου, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, ήταν μια συμβολική κίνηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνουν οι δύο οργανώσεις κατά του πολέμου. «Η κατάληψη έγινε για να φτάσει η φωνή μας όχι μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όλο τον κόσμο, αλλά και στα γραφεία που συνεδριάζει ο ΟΗΕ. Γιατί καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για τον πόλεμο», είπε η Β. Νικολαΐδου. Στη συνέχεια, αφού κάλεσε όλο τον κόσμο να πάρει μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Και αυτό γιατί από τη μία στέλνει φρεγάτες, έχει ανοιχτή τη βάση της Σούδας και από την άλλη καλεί τον κόσμο σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια. Πρέπει - όπως τόνισε - να καλέσει σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια, αλλά πρέπει και την ίδια στιγμή να γυρίσουν πίσω τα πολεμικά πλοία, να κλείσει η βάση της Σούδας και να μην έχει καμία συμμετοχή στον πόλεμο.


Την πλήρη αντίθεση των μελών του φιλειρηνικού και εργατικού κινήματος στον πόλεμο εξέφρασε με δηλώσεις του ο Χρήστος Κατσιώτης, μέλος της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». «Το φιλειρηνικό και εργατικό κίνημα, τόνισε, βρίσκει διάφορες μορφές να ευαισθητοποιήσει το λαό απέναντι σε αυτά που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ και οι ιμπεριαλιστές. Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στα σχέδιά τους εναντίον των λαών. Στόχος μας είναι να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να τους σταματήσει», είπε.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Εξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». Παράλληλα εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στο λαό του Ιράκ, που εδώ και μια δεκαετία, όπως τόνιζαν, θάβει τα παιδιά του κάτω από το εμπάργκο των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ