Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Βουλιάζει στην ανυπαρξία...

Ολο και πιο βαθιά στο βούρκο της αναξιοπιστίας, βουλιάζει αγωνιστική με αγωνιστική το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Το κομμάτι «διαιτησία», για άλλη μια φορά κατάφερε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής των γηπέδων της Α' Εθνικής και ν' αφήσει πίσω μια πικρή γεύση, σε όλους όσοι κατανοούν ότι το ποδόσφαιρο πλέον έχει γίνει ένα «άγριο» παιχνίδι, μέσα αλλά και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους...

Απόρροια, λοιπόν, της γενικευμένης παρακμής του πρωταθλήματος, αποτέλεσε και η απαράδεκτη διαιτησία στους περισσότερους από τους αγώνες της 19ης αγωνιστικής. Ανάμεσα σ' αυτούς, ήταν και ο αγώνας Παναθηναϊκός - Ιωνικός στο γήπεδο της «Λεωφόρου», όπου οι «πράσινοι» αν και προηγούνταν με 1-0, ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις, κάτι στο οποίο ο διαιτητής Τρικάλης έκλεισε τα μάτια, υποδεικνύοντας επιθετικό φάουλ στους παίχτες του Ιωνικού. Ετσι, το «τριφύλλι» παρέμεινε στην κορυφή, ενώ για τη συνολική του παρουσία στο ματς, ο συγκεκριμένος ρέφερι «καρατομήθηκε» από τους πίνακες με απόφαση της ΚΕΔ και δε θα ξανασφυρίξει φέτος. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι ότι για το παιχνίδι Αρης - Παναθηναϊκός, ο μόνος διαθέσιμος διεθνής διαιτητής φαίνεται να είναι ο Τσαγκαράκης, καθώς όλοι οι υπόλοιποι δεν μπορούν να διαιτητεύσουν λόγο εντοπιότητας, τιμωριών ή εξαιρέσεων. Την ίδια ώρα ο διαιτητής Τσαχειλίδης, της συναρπαστικής, όπως εξελίχτηκε, αναμέτρησης ΑΕΚ - Ξάνθης που έληξε με 3-2 υπέρ της γηπεδούχου «Ενωσης», τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 20 ημερών, κυρίως για τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση που έδειχνε στο να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Οσον αφορά στον αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ακράτητο στο γήπεδο «Γιάννης Παθιακάκης», εκεί την παράσταση κατάφερε να κλέψει το θέαμα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν δίκαια με 5-2, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Ζιοβάνι που σημείωσε χατ τρικ. Σημαντική όμως νίκη πέτυχε και ο ΠΑΟΚ στην «Τούμπα», καταβάλλοντας τον ΟΦΗ με 2-0, ενώ μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Ηρακλής που επικράτησε εντός έδρας του Πανιώνιου με 3-1. Τα άλλα παιχνίδια ολοκληρώθηκαν ως εξής: Αιγάλεω - Παναχαϊκή 4-0, ΠΑΣ Γιάννενα - Αρης 0-1, Προοδευτική - Καλλιθέα 1-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ