Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αυτό που πρέπει να πετύχουμε είναι να αποτραπεί ο πόλεμος

Το περασμένο Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Κάουα Μπεζαράνι, στέλεχος του ΚΚ Ιράκ

«Πολύ ουσιαστική και θερμή» χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον Κάουα Μπεζαράνι στέλεχος του ΚΚ Ιράκ, η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχαν χτες το πρωί στον Περισσό. Αμέσως μετά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αισθανόμαστε ότι οι εκτιμήσεις τους για τις εξελίξεις στην περιοχή είναι πολύ κοντά στις δικές μας, είναι ταυτόσημες. Για τον ιρακινό λαό θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα. Πρώτα από όλα, το μεγάλο πρόβλημα είναι ο ίδιος ο πόλεμος, και τις συνέπειες θα τις πληρώσει ο ιρακινός λαός». Πρόσθεσε όμως ότι «ακόμα και αν ο Σαντάμ Χουσεΐν φύγει από τη μέση, υπάρχουν εκείνες οι δυνάμεις οι οποίες ενδιαφέρονται να συνεχίσουν μια δεσποτική μεταχείριση του ιρακινού λαού, και θέλουν ακριβώς να τον αποκόψουν από οποιεσδήποτε ουσιαστικές πολιτικές αλλαγές που θα τον έκαναν κυρίαρχο στον τόπο του».

Επομένως, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε την ανάγκη να είναι διαρκής η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον ιρακινό λαό, γιατί «έχουν πολύ σκληρό δρόμο να βαδίσουν. Είναι σε μια περιοχή όπου ο πόλεμος στο Ιράκ θα συνοδευτεί από την προσπάθεια ευρύτερων ανακατατάξεων στην περιοχή και θα βάλει στο παιχνίδι και άλλους λαούς και άλλες χώρες. Το στοπ λοιπόν στον πόλεμο», κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα, «είναι ένα βήμα. Αυτό που πρέπει να πετύχουμε είναι να αποτραπεί ο πόλεμος, αλλά από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός για την τύχη του ιρακινού λαού, για την τύχη των ιρακινών κομμουνιστών που δρουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν», γιατί ούτε οι Αμερικανοί ούτε ο Σαντάμ έχουν στο νου τους τον ιρακινό λαό.

Ο Κ. Μπεζαράνι εξέφρασε την εκτίμηση του κόμματός του για το ρόλο των Ελλήνων κομμουνιστών, των δημοκρατικών και ειρηνικών δυνάμεων στην Ελλάδα και την προσπάθειά τους να σταματήσουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Τόνισε επίσης ότι «τα ζητήματα που απασχολούν τον ιρακινό λαό εξακολουθούν να μη βρίσκονται στην προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας». «Φτάνει πια», πρόσθεσε, «δεν μπορούν να μας έχουν πια μπροστά στην επιλογή μεταξύ δυο διαβόλων, το διάβολο του Σαντάμ Χουσεϊν και της δικτατορίας του και το διάβολο του πολέμου και των καταστροφών. Γι' αυτό και εμείς διατρανώνουμε το σύνθημα που λέει όχι στον πόλεμο, όχι στη δικτατορία, ναι στη δημοκρατία και την ειρήνη στη χώρα μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κούρδοι «παρέδωσαν» στέλεχος του Μπάαθ (2003-04-19 00:00:00.0)
«Πόλεμος» διαγγελμάτων και φημών (2003-04-02 00:00:00.0)
Ευρεία επιχείρηση... (2003-03-21 00:00:00.0)
Η ελληνική κυβέρνηση να διακόψει τη συμμετοχή της στον πόλεμο (2003-02-07 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη και υποστήριξη στον αγώνα μας, όχι ξένη επέμβαση (2000-06-18 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στο λαό του Ιράκ και του Κουρδιστάν (1996-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ