Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Ενάντια στον πόλεμο και με απεργία

Σε ισχύ η πρόταση του ΠΑΜΕ για κήρυξη πανεργατικής απεργίας τη μέρα που θα αρχίσει η επίθεση στο Ιράκ

Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο, το ογκώδες αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και σε ακόμα 50 μεγάλες πόλεις της χώρας μας, τώρα κανένας δεν μπορεί να κλείνει τα αυτιά στην πρόταση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Και η πρόταση που έχει κατατεθεί στα όργανα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι πολύ συγκεκριμένη: «Είναι ανάγκη να κηρυχτεί απεργιακή κινητοποίηση από τώρα, για την πρώτη ημέρα που τα αμερικανονατοϊκά στρατεύματα θα ξεκινήσουν τον πόλεμο». Εναν πόλεμο, που όπως υπογραμμίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, θα έχει χιλιάδες αμάχους θύματα, καταστροφές και άλλες πολύπλευρες επιπτώσεις για τους λαούς. Και από την άλλη πολλαπλάσια κέρδη για τις πολυεθνικές και τα μονοπωλιακά συγκροτήματα».

Ηδη συνδικάτα, ομοσπονδίες, συζητούν την πρόταση του ΠΑΜΕ, παίρνουν αποφάσεις για την απεργία. Αυτές οι συζητήσεις και αποφάσεις πρέπει να πυκνώσουν. Να γίνουν χιονοστιβάδα αντίστασης και πάλης. Ολοι κατανοούμε ότι παρά τη μεγάλη επιτυχία των διαδηλώσεων, ο πόλεμος δεν απετράπη. Οι ιμπεριαλιστές είναι με το όπλο και τους πυραύλους παρά πόδας. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να έχει ανοιχτά τα λιμάνια της χώρας στους επίδοξους δολοφόνους. Μέχρι τώρα, η άρχουσα τάξη της χώρας σε σύμπνοια με το πολιτικό της προσωπικό, δίνει «γην και ύδωρ» στους εγκληματίες.

Τώρα το αντιπολεμικό, φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα πρέπει να κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά. Να κλιμακώσει την πάλη του. Μεγάλη ευθύνη πέφτει στις πλάτες των συνδικάτων. Η εργατική τάξη της πατρίδας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή του ιερού αυτού αγώνα. Οι ταξικές δυνάμεις, και με τη συγκεκριμένη πρόταση, δείχνουν το δρόμο. Τι θα κάνουν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ; Γιατί καλές οι διακηρύξεις, ότι «αυτός ο πόλεμος δεν πρέπει να γίνει»... Ομως αυτός ο πόλεμος δε θα σταματήσει από μόνος του. Κάποιοι πρέπει να τον σταματήσουν. Κάποιοι πρέπει να σταθούν απέναντι στους ιμπεριαλιστές. Κάποιοι, εκεί ψηλά στις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, πρέπει να επιλέξουν. Θα σταθούν, με τις πράξεις τους, δίπλα σε αυτό το φουσκωμένο ποτάμι που διαδήλωνε το Σάββατο, ή θα μείνουν σε απλές πασιφιστικές διακηρύξεις. Ας αποφασίσουν επιτέλους με «ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ