Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Συνωστισμός πολεμικών στη Σούδα

το «Σαρλ ντε Γκολ» στο λιμάνι της Σούδας

Associated Press

το «Σαρλ ντε Γκολ» στο λιμάνι της Σούδας
ΚΡΗΤΗ - ΣΟΥΔΑ.--

Αυξημένη κινητικότητα και προσέλευση ξένων πολεμικών πλοίων παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στη βάση της Σούδας. Η βάση της Σούδας που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές βάσεις των Αμερικάνων για τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και παράρτημα της στρατιωτικής και κατασκοπευτικής τους πολιτικής, προετοιμάζεται πυρετωδώς για το αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού.

Χτες το πρωί, στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας, στο Μαράθι, κατέπλευσε το γαλλικό αεροπλανοφόρο, «Σαρλ ντε Γκολ», με τη συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων. Αποβίβασε στα Χανιά, κοντά, 2.000 ναύτες...

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο, που είναι ικανό να εκτελέσει όλων των τύπων επιχειρησιακές αποστολές, είναι βάρους 40.000 τόνων, έχει χωρητικότητα 2.000 ατόμων και 40 αεροσκαφών και μπορεί να παραμένει στη θάλασσα σχεδόν συνεχώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στη βδομάδα, στη Σούδα πρόκειται να καταπλεύσουν και το βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, «Τουρμπουλέντ», ενώ στις 21 του μηνός στο λιμάνι θα δέσει και το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Σαν Χουάν».

  • Αργά χτες το βράδυ ανακοινώθηκε από το Γάλλο κυβερνήτη του «Σαρλ ντε Γκολ» πως το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα αποπλεύσει από τη Σούδα στις 21/2 και θα ελλιμενιστεί στην Τουλόν για να μη θεωρηθεί πως στοχεύει να πάει στο Ιράκ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ