Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Βίβα Μέξικο»

Το μοναδικό ντοκιμαντέρ του Σεργκέι Αϊζενστάιν, «I Que Viva Mexico» προβάλλεται σήμερα (7 μ.μ.), στην Ενωση Τεχνικών Κινηματογράφου - Τηλεόρασης (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ, Βαλτετσίου 25) στο πλαίσιο του σεμιναρίου με τίτλο «Η αφήγηση στο ντοκιμαντέρ» που διοργανώνει το περιοδικό «Κινηματογράφος και Επικοινωνία» και το Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών.

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή των Μεξικανών, τα ήθη και τα έθιμά τους. Το τελικό μοντάζ της ταινίας έγινε από το συνεργάτη του σκηνοθέτη, Αλεξαντρόφ μετά το θάνατο του Αϊζενστάιν. Το μοντάζ καθυστέρησε λόγω του «μπλοκαρίσματος» της ταινίας στα αμερικανικά στούντιο και μετά από πολύ καιρό έφτασε το υλικό στον Αλεξαντρόφ. Ο κριτικός κινηματογράφου, Γιάννης Φραγκούλης, θα μιλήσει για τις «επιρροές της φωνής off στην αφήγηση του ντοκιμαντέρ».

Εξάλλου, η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, το περιοδικό «Κινηματογράφος και Επικοινωνία» και η ΕΤΕΚΤ-ΟΤ, οργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Προβλήματα αισθητικής: το μοντάζ στις νέες τεχνολογίες», στις 23/2, 8 μ.μ. στην αίθουσα προβολών του ΟΠΕΞ στην Ηλιούπολη. Θα προβληθούν οι ταινίες «See no Evil» του Αρη Μπαφαλούκα, «Breath» του Χρήστου Δήμα και «Το βαλς του δρόμου» του Γεράσιμου Βάκρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ