Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οι «15» μίλησαν... ελληνικά!

Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα από την κοινή δήλωση των «15» στις Βρυξέλλες; Ποιο είναι το συμπέρασμα από το «φιλειρηνικό»... πολεμικό τελεσίγραφο, το οποίο εξέδωσαν οι «15» και για το οποίο επαίρεται η ελληνική κυβέρνηση; Τι σημαίνει ο «συγκερασμός» στον οποίο κατέληξαν οι «15»; Τι τους εξασφαλίζει αυτή η παράσταση που έδωσαν από κοινού στις Βρυξέλλες; Σε τι συνίσταται η περίφημη «κοινή θέση» τους;

Μα είναι απλό: Οι εταίροι και οι προεδρεύοντες (φυσικά) θα μπορούν να δηλώνουν ότι είναι ενωμένοι στον αγώνα για την... ειρήνη (!), την ώρα που θα κάνουν... τον πόλεμο!

***

Την ώρα δηλαδή που οι λαοί φωνάζουν «ειρήνη», «peace» (στα αγγλικά), «paix» (στα γαλλικά), «friede» (στα γερμανικά), «paz» (στα ισπανικά), «pace» (στα ιταλικά),

η Ελληνική Προεδρία κατάφερε να ενώσει την «ευρω-οικογένεια» γύρω από μια άλλη λέξη,

τη λέξη «hypocrisy» (στα αγγλικά), «hypocrisie» (στα γαλλικά), «hypokrisie» (στα γερμανικά), «hipocresia» (στα ισπανικά), «ipocrisia» (στα ιταλικά).

Ναι! αν πρέπει να αναγνωριστεί κάποια «επιτυχία» στον κ. Σημίτη, τότε η «επιτυχία» της Ελληνικής Προεδρίας είναι μια και μόνη:

Οτι κατάφερε να ενώσει την ΕΕ γύρω από μια - καθαρά ελληνική - λέξη.

Τη λέξη «υποκρισία»!


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ