Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Κινέζοι διανοούμενοι κατά του πολέμου

ΠΕΚΙΝΟ.--

Περισσότεροι από 500 Κινέζοι διανοούμενοι, ερευνητές και φοιτητές, που αντιτίθενται σε έναν «αμερικανικό πόλεμο» στο Ιράκ υπέγραψαν έκκληση την οποία παρέδωσαν στην αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, είδηση που επιβεβαιώθηκε και από χτεσινό δημοσίευμα της «Λαϊκής Ημερησίας».

«Για ανθρωπιστικούς λόγους, είμαστε αντίθετοι σε έναν αμερικανικό πόλεμο στο Ιράκ», τόνισε ο Ζου Ντονγκλί, ένας από τους τέσσερις που παρέδωσαν το αγγλικό κείμενο της αίτησης στην αμερικανική πρεσβεία και πρόσθεσε ότι «η θέση μας αντικατοπτρίζει τα αισθήματα του κινεζικού λαού απέναντι στο ζήτημα του Ιράκ».

«Οι ΗΠΑ αυτοαποκαλούνται ένα έθνος που βασίζεται στις δημοκρατικές αρχές, όμως η έναρξη ενός πολέμου κατά του Ιράκ θα κατέληγε στον ευτελισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων του αμερικανικού λαού και των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο», τονίζουν οι συντάκτες του κειμένου, που εκτιμούν πως μία αμερικανική στρατιωτική επέμβαση θα καταπατούσε «τις αρχές της αυτοδιάθεσης και της κυριαρχίας των λαών». Τέλος, η αμερικανική πρεσβεία επιβεβαίωσε τη λήψη της έκκλησης, όμως αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ