Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
«Εφυγε» η Αγγέλα Καρύδη

Πέθανε στις 18 Φλεβάρη 2003 στη Γερμανία και κηδεύεται αύριο Παρασκευή 21 Φλεβάρη, στις 2.00 μ.μ., από το Νεκροταφείο Βύρωνα, η λαϊκή αγωνίστρια

ΑΓΓΕΛΑ ΚΑΡΥΔΗ

Γεννήθηκε το 1922 στον Ιασμο Κομοτηνής. Στην Κατοχή πήρε μέρος δραστήρια στην Εθνική Αντίσταση. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1948 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Τραυματίστηκε. Ονομάστηκε ανθυπολοχαγός.

Μετά την ήττα βρέθηκε στις ΛΔ πρώτα της Ρουμανίας και αργότερα της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

Παντρεύτηκε το 1950 τον Στάθη Καρύδη, στέλεχος του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας και δημοσιογράφο. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1944 και κράτησε άξια αυτόν τον τίτλο έως το θάνατό της.

Ολα τα χρόνια της πολιτικής προσφυγιάς δούλεψε στο μηχανισμό του Κόμματος. Ηταν σεμνή, συνειδητή και μαχητική αγωνίστρια. Πριν από τη χούντα και σε όλη τη μαύρη επταετία, μαζί με τον σύντροφό της, πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες της ως εκφωνήτρια στο Ραδιοσταθμό «Φωνή της Αλήθειας».

Μετά τον επαναπατρισμό της, έμενε στην Αθήνα. Δούλευε στο ΚΜΕ.

Τα τελευταία χρόνια, με τον βαριά άρρωστο σύντροφό της, έμεναν στο Μπατ - Χέρσφελντ της Γερμανίας στη μεγάλη κόρη της. Εκεί άφησε και την τελευταία πνοή της.

Οι συμπατριώτες, οι φίλοι, οι συναγωνιστές και οι σύντροφοί της, που τη γνώρισαν, που έζησαν μαζί, θα τη θυμούνται.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει.

Επιθυμία της οικογένειάς της είναι αντί για στεφάνι στην κηδεία της, τα χρήματα να κατατεθούν στο ίδρυμα «Τζένη Καρέζη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ