Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Γαϊτανάκι» Σαββόπουλου

Ενα πρόγραμμα, με τίτλο «Γαϊτανάκι στην Αθήνα», σχεδίασε ο Διονύσης Σαββόπουλος μετά από ανάθεση της δημάρχου Αθηναίων, Ντόρας Μπακογιάννη, για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, που ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη και τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα.

Στις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης (στην Κεντρική Αγορά) θα συμμετέχουν η Δόμνα Σαμίου και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια της Αποκριάς, «κουδουνάτους», κλαρίνα και βιολιά. Οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας, στο λόφο του Φιλοπάππου, θα περιλαμβάνουν Κινέζους «επαγγελματίες» του χαρταετού.

Στις εκδηλώσεις, στα επτά διαμερίσματα της πρωτεύουσας, θα πάρουν μέρος, η Πόλυ Πάνου στον Κολωνό, τα μουσικά συγκροτήματα «Μπλε» και «Ενδελέχεια» που θα παίξουν για μαθητές στο 40ό Λύκειο της Γκράβας, ο Λ.Κηλαηδόνης στη Φωκίωνος Νέγρη, ο Φοίβος Δεληβοριάς στους Αμπελόκηπους, στο Κολωνάκι η Big Band του δήμου θα παίξει τζαζ του '30, στην Πλάκα καντάδες, στην Αρχαία Αγορά οι «Αχαρνής» του Σαββόπουλου από καλλιτέχνες που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Στο Σύνταγμα θα στηθεί ένας τεράστιος μπερντές, και από πίσω ο Ευγένιος Σπαθάρης με τον Δ.Σαββόπουλο θα αφηγηθούν την ιστορία του Καραγκιόζη - χορηγού της τηλεόρασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ