Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα η ημερίδα για την Ενέργεια

«Οι εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας. Η πρόταση του ΚΚΕ στον αντίποδα της στρατηγικής της ΕΕ», είναι το θέμα της ημερίδας, που διοργανώνει σήμερα το ΚΚΕ. Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν στις 15:30 στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52)

Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει με εισηγητική ομιλία στο θέμα από τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την εισήγηση θα παρουσιάσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, πρύτανης του ΕΜΠ. Στη συνέχεια θα μιλήσουν οι Μανώλης Δασκαλάκης, μέλος της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ, και εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν με παρεμβάσεις, του βουλευτή Τάσου Μαντέλη, προέδρου του ELFORES, με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», της Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη, τέως πρύτανη Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα «Ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών», του Δημήτρη Παπούλια, προέδρου της ΔΕΗ ΑΕ, με θέμα «Η ΔΕΗ σήμερα, αύριο», του Αιμίλιου Μπούσιου, τέως βοηθού γενικού διευθυντή της ΔΕΗ, με θέμα «Ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας».

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι εξής θεματικές παρεμβάσεις:

«Για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα του πετρελαίου», από τον Αθ. Καραχάλιο, διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ.

«Για το ρόλο της ΔΕΠΑ στην εποχή της απελευθέρωσης», από τον Α. Βακιρλή, διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ.

«Η έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου στην Ελλάδα», από τον Απ. Γούλα, καθηγητή του ΑΠΘ.

«Οι θέσεις του σωματείου των ΕΛΠΕ για το μέλλον του πετρελαϊκού τομέα», από τον Νίκο Ορφανό, πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΠΕ.

Ομιλία εκπροσώπου του ΠΑΜΕ

«Οι θέσεις της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών», από τον Αγγ. Τούντα, μέλος διοίκησης Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

«Το εργατικό κίνημα μπροστά στην αναδιάρθρωση του τομέα πετρελαίου στην Ελλάδα», από τον Μανώλη Περάκη, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΠΔΧΒ.

«Η αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας και η επίδραση της απελευθέρωσης», από τον Νίκο Μπατιστάτο, ηλεκτρολόγο - μηχανολόγο, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.

«Οι θέσεις του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών της ΔΕΗ για την ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα», από τον Γιάννη Τσαρούχα, πρόεδρο ΣΔΜ/ΔΕΗ.

«Το εργατικό κίνημα μπροστά στην αναδιάρθρωση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας», από τον Ηλία Σταμέλο, μέλος της ΕΕ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

«Οι θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ», από τον Αν. Πέτρου, ταμία της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, πρόεδρο Πτυχιούχων Μηχανικών ΔΕΗ.

«Για τις συνθήκες εργασίας - Υγιεινή και Ασφάλεια», από τον Δρ. Χρήστο Χατζή, ιατρό εργασίας, συνεργάτη του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ομλια εκπροσώπου της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.

«Η ενέργεια στη γεωργία», από τον Σπύρο Κυρίτση, καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

«Το εργατικό κίνημα μπροστά στη σύνοδο των αρμόδιων κοινοτικών υπουργών, στις 22/2/2003», από τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ