Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Εκστρατεία για τους ελεύθερους χώρους

Καλεί φορείς και κατοίκους να διεκδικήσουν την αξιοποίηση - προς όφελος των λαϊκών αναγκών - των χώρων του πρώην εργοστασίου «Υφανέτ» και του πρώην ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος»

Η δημοτική παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης και καλεί τους κατοίκους και τους φορείς της Τούμπας να διεκδικήσουν όλοι μαζί την άμεση αξιοποίηση προς όφελος των αναγκών του λαού των εκτάσεων του πρώην εργοστασίου «Υφανέτ» και του πρώην ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος».

Η «Υφανέτ», που τώρα ανήκει στην Εθνική Τράπεζα, αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα υφαντουργεία της Μακεδονίας, ενώ σήμερα έχει γίνει ένας ατέλειωτος χώρος ερειπίων - ένα θλιβερό μνημείο της συνεχιζόμενης βιομηχανικής συρρίκνωσης της πόλης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στο αναψυκτήριο του γηπέδου της Τούμπας ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», σημείωσε ότι η τεράστια έκταση της «Υφανέτ» και το οικόπεδο του πρώην ορφανοτροφείου παραμένουν πολλά χρόνια τώρα εγκαταλειμμένα, τη στιγμή που η περιοχή έχει μεγάλη ανάγκη για χώρους πρασίνου, σχολική στέγη, πολιτιστικές υποδομές κλπ.

«Η παράταξή μας θα διεκδικήσει αυτούς τους χώρους με τους κατοίκους με σειρά κινητοποιήσεων, ενώ θα κληθούν δήμος, νομαρχία και φορείς να πάρουν θέση. Δεν πάει άλλο με την πολιτική του δήμου, που αδιαφορεί για ό,τι γίνεται πέρα από το κέντρο της πόλης. Γνωρίζουμε να διεκδικούμε χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς τη λογική των δημοσίων σχέσεων», τόνισε ο Αγ. Σαχίνης. Κατήγγειλε ακόμη τη διοίκηση του δήμου γιατί, δηλώνοντας άγνοια, δε βγαίνει ανοιχτά να καταγγείλει το γεγονός της περικοπής των σχετικών με την ανάπλαση της αλάνας της Τούμπας κονδυλίων, με αποτέλεσμα να μη γίνουν όλα τα έργα. Συγκεκριμένα, είπε ότι από την αρχική μελέτη «κόβονται» ο παιδικός σταθμός και το υπόγειο πάρκινγκ που είχαν προγραμματιστεί. Πρόσθεσε ότι η παράταξη πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση των δημόσιων χώρων της Τούμπας, με πρώτη την αλάνα, από την οικοπεδοποίηση και την τσιμεντοποίηση.

Στη συνέντευξη μίλησαν και οι διαμερισματικοί σύμβουλοι της παράταξης Χρ. Κυπραίος και Μαρία Σαχίνη. «Τα Διαμερίσματα είναι χωρίς αρμοδιότητες, μόνο η ενεργοποίηση των κατοίκων θα φέρει τη λύση των τριών προβλημάτων», δήλωσε ο Χρ. Κυπραίος. «Δεκάδες υπομνήματα έχουμε αποστείλει, αλλά οι αρμόδιοι αδιαφορούν».

Τη συνέντευξη παρακολούθησαν η πρόεδρος του 4ου Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του νομάρχη, τοπικών συλλόγων, αθλητικών σωματείων, της Επιτροπής Ειρήνης, της Ενωσης Γυναικών, της Ενωσης Γονέων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ